En demonstrasjon mot flyktninger og migranter på Kypros endte med opptøyer og angrep på personer og butikker i Limassol.

Rundt 350 hettekledde bråkmakere angrep migranter og virksomhetene deres fredag kveld. Cyprus Times skriver at noen av dem som deltok i opptøyene, kastet brannbomber og steiner og tente på søppelkasser, melder NTB.

Tretten personer er arrestert, deriblant en person som anses være lederen av opptøyene, skriver Cyprus Mail.

Demonstrasjonen som endte i opptøyer var motivert av motstand mot den voldsomme tilstrømningen av migranter Kypros de siste to årene. Mange av migrantene blir sendt med fly til den tyrkisk-okkuperte delen av øya, for deretter å søke asyl i Kypros’ greske side.

Fem personer skal ha blitt behandlet på sykehuset i Limassol for mindre skader.

Borgermesterne i både Akel og Limassol har kritisert politiet for hvordan de håndterte fredagens voldelige opptøyer, som førte til ødelagte butikker, Molotov-cocktails og migranter på flukt.

Hele sentrum i Limassol skal ha utviklet seg til et rent kaos.

President Nikos Christodoulides har kalt inn flere ministre til krisemøte.

Ifølge innenriksdepartementet utgjør flyktninger og migranter 6 prosent av befolkning. I forhold til innbyggertall tar landet imot suverent flest asylsøknader i EU.

Forrige helg var det lignende angrep rettet mot migranter, hovedsakelig fra Syria, i den lille byen Chlorakam. Der brukte sikkerhetsstyrkene tåregass og vannkanoner. Mandag kveld blusset volden opp igjen.

Les også: 

Kypros oversvømmes av asylsøkere

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.