John F. Clauser snakker med reportere i telefonen hjemme i Walnut Creek, California, etter å ha blitt informert om tildelingen av Nobelprisen i fysikk den 4. oktober 2022. Foto: Terry Chea / AP / NTB.

Nobelprisvinner i fysikk for 2022, John Clauser, har undertegnet dokumentet fra den klima­viten­skapelige og -politiske tenke­tanken Climate Intelligence (CLINTEL) der 1609 vitenskaps­folk nå erklærer at det ikke finnes noen klima­krise.

Clausers undertegning av verdens­erklæringen There is no climate crisis, som er den andre fra en nobel­pris­vinner i fysikk etter norsk-amerikaneren Ivar Giæver, ble kunngjort av CLINTEL selv den 12. august, og den ble tirsdag omtalt i Epoch Times.

I erklæringen heter det at den viten­skapelige forståelsen av klima­endringene fremdeles er svært mangelfull, og at både naturlige og menneske­skapte faktorer spiller en rolle. Den globale oppvarmingen skjer langsommere enn IPCCs util­strekkelige klima­modeller har forutsett, det finnes ingen statistiske bevis for at den forårsaker mer ekstremvær, og politiske tiltak må uansett ta hensyn til økonomiske realiteter – tilpasning til klima­endringer fungerer bedre enn dyre utslipps­kutt uansett klima­endringenes årsak, erklærer de nå 1609 vitenskaps­folkene, som i all hovedsak har naturvitenskapelig/matematisk bakgrunn. Mer CO2 gir dessuten en grønnere planet, fremhever de.

Antallet undertegnere av erklæringen, flere av dem norske, har økt jevnt og trutt siden dokumentet først så dagens lys i 2019, men den politiske anbefalingen er fremdeles den samme: Vitenskaps­folkene går sterkt imot de «skadelige og urealistiske» ambisjonene om null netto­utslipp av CO2 innen 2050.

John Clauser har selv sagt til USAs president Joe Biden at han er uenig i klima­politikken hans, skriver Epoch Times.

Ingen toneangivende medier i verden har omtalt at fjorårets nobel­pris­vinner i fysikk avfeier klima­alarmismen, men Newsweek har rapportert at Clauser er blitt kansellert av Det internasjonale pengefondet (IMF).

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.