Opposisjonen fikk ikke flertall for kravet om at sverigedemokraten Richard Jomshof skulle gå av som leder av Riksdagens justiskomité. Kravet fra Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet og Miljöpartiet kom etter uttalelser der Jomshof blant kalte profeten Muhammed massemorder og slavehandler.

Opposisjonen forsøkte sko seg på at Jomshof uttalte seg i en spent situasjon med koranbrenninger og trusler fra den islamske verden mot Sverige. Men regjeringskoalisjonen bøyde ikke av.

– Det er trist at Liberalerna, Moderaterna og Kristdemokraterna setter lojaliteten til Jomshof og Sverigedemokraterna høyere enn Sveriges sikkerhetsinteresser, sier sosialdemokraten Ardalan Shekarabi etter møtet.

– Det er trist at de forsvarer Jomshof, til tross for at han misbruker sitt verv som komitéleder til å spre hat, fortsetter han.

Regjeringspartiene understreker på sin side at det er etablert praksis å ikke bytte komitéledere eller nestleder midt i en mandatperiode.

Torsdag møttes komiteen for første gang siden sommerferien. Regjeringspartiene hadde allerede gjort det klart at de ikke ville kaste Jomshof, og det ble også resultatet etter at møtet var over.

 

 

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.