Blod ved en ødelagt bil etter et russisk angrep i Chernihiv, Ukraina, lørdag 19. august. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Minst sju mennesker ble drept da sentrum i den ukrainske byen Tsjernihiv, 15 mil nord for Kyiv, lørdag ble truffet av en russisk rakett.

Innenriksminister Ihor Klymenko opplyser at minst sju mennesker ble drept og 90 såret, blant dem tolv barn, i angrepet på Tsjernihivs travle sentrum lørdag formiddag.

Guvernøren i Tsjernihiv-regionen, Vjatsjeslav Tsjaus, sier det var en ballistisk rakett som rammet byen, og han ber folk holde seg i tilfluktsrommene.

Sentrum var full av mennesker som var på vei til en religiøs høytid i byens kirker da angrepet skjedde.

President Volodymyr Zelenskyj opplyser at et teater og et universitet ble rammet da raketten slo ned på hovedtorget i byen.

– En russisk rakett traff midt i sentrum i byen, i vårt Tsjernihiv, en plass, et polyteknisk universitet. En vanlig lørdag, som Russland har gjort til en dag fylt av smerte og tap. Det er døde og sårede, sier Zelenskyj på Telegram.

Han la samtidig ut en video fra åstedet som viste bygningsrester på bakken, ødelagte biler, knuste tak og vinduer som var blåst ut.

Russiske styrker marsjerte gjennom Tsjernihiv da de invaderte Ukraina i februar i fjor, men ble senere skjøvet ut av byen av de ukrainske styrkene.

Siden det er byen, som ligger 15 mil for Kyiv, ikke langt fra grensa til Belarus, blitt spart for kamper og russiske rakettangrep.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.