NTB

Minst seks mennesker ble drept og 16 er savnet etter at Russland bombet en stor byggevarehandel i Kharkiv by, ifølge ukrainske myndigheter.

Seks mennesker ble drept på stedet, 40 er såret og 16 savnet etter at to russiske presisjonsstyrte bomber traff butikken, sier guvernør Oleh Synegubov i Kharkiv fylke sent lørdag kveld.

Angrepet lørdag ettermiddag rammet stor bygg- og jernvarehandel, et såkalt hypermarked, og utløste en stor brann.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som besøkte Kharkiv dagen før, fordømmer luftangrepet mot et åpenbart sivilt mål midt på lyse dagen.

– Per nå vet vi at over 200 personer kan ha vært inne i hypermarkedet, skrev Zelenskyj på Telegram tidligere lørdag.

Han ber igjen vestlige land om å forsyne Ukraina med adekvate luftvernsystemer.

Lørdag kveld ble sentrum av Kharkiv rammet av et nytt luftangrep. 14 personer ble såret i angrepet, som rammet et område med postkontor, frisør og en kafé, ifølge byens ordfører Igor Terekhov.

Stor brann

Ukrainsk redningstjeneste sier det brenner over et område på 10.000 kvadratmeter, men at brannvesenet jobber seg innover i den ødelagte bygningen.

Videoer som øyevitner har lagt ut i sosiale medier, viser en stor søyle med svart røyk som stiger opp fra Episentr-forretningen, som ligger i et næringsområde.

– Vi har et stort antall savnede, skrev ordfører Terekhov på Telegram kort tid etter angrepet.

– Tilsynelatende var angrepet mot en kjøpesenter der det var mange mennesker, dette er ren terror, fortsatte ordføreren.

Russisk offensiv

Byen Kharkiv er Ukrainas nest største og angripes jevnlig av russiske raketter. Torsdag ble sju mennesker drept i angrep mot byen, ifølge lokale myndigheter.

Russland innledet en bakkeoffensiv i det nordøstlige Kharkiv fylke 10. mai. Ukrainske myndigheter hevdet fredag at de hadde klart å stanse de russiske styrkens framgang.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.