Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) synes motstanden mot vindkraft har gått for langt den siste tiden.

– Fornybar energi er nærmest blitt den store synderen. Det gjør meg bekymret for hvordan dette skal gå opp. Hvis vi skal løse klima- og naturkrisen, må vi gå fra fossil til fornybar energi. Et eller annet sted må den komme fra, sier Eide til Klassekampen.

Han understreker at det skjedde store feil i Fosen-saken, og sier at regjeringen jobber for å løse den.

Statsråden mener en del av miljøbevegelsen sniker seg unna ved å si at man bare kan spare seg ut av problemet.

– Ingen får regnestykket til å gå opp uten mer kraft, sier Eide.

– De samme som før sa «bygg, bygg, bygg», sier nå «riv, riv, riv». Det er noe rart ved at det plutselig er blitt miljøbevegelsens kampsak, legger han til.

Klimaministeren mener man må slutte å snakke om menneskerettigheter når det gjelder vindmøller.

– Jeg er bekymret for at det er en stemning nå der folk begynner å snakke om menneskerettighetsbrudd bare vi sier vi skal elektrifisere Melkøya, sier Eide, og legger til:

– Da er det en risiko for at Norge nord for Dovre ikke kan utvikles videre og blir mindre industrialisert.

Ap-statsråden understreker at han synes det er kuriøst hvordan motstanden mot vindkraft har fått et så kraftig fotfeste.

– Folk er litt overraskende opphisset over vindmøller, men ganske avslappet på hytter, selv om vi vet at hytteutbygging tar mye mer areal. Det er firefelts motorveier og hyttebygging som er hovedårsakene til nedbygging av natur i Norge, sier Eide.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.