Multikulturelle Södertälje utenfor Stockholm har tatt imot mange innvandrere fra Midtøsten. Ikke bare muslimer, men også en del kristne fra blant annet Irak. Byen har i mange år slitt med voldskriminalitet og lokale mafiaer.

Torsdag starter en rettssak hvor tolv personer er siktet for blant annet ekstremt grove narkotikalovbrudd. Flere av personene trekkes frem som toneangivende innenfor gjengmiljøet i Södertälje. Blant de tiltalte er også en 25 år gammel mann som både var aktiv for en ungdomsforening og politisk aktiv i kommunen. Dette melder SVT.

Politiet har foretatt en omfattende etterforskning av saken og har samlet mye bevismateriale. Dette inkluderer beslaglagte mobiltelefoner med videosnutter.

Under husransaking på en adresse i Södertälje ble det blant annet funnet narkotika, vekter, plastlommer, seddelteller og en industripresse. I forundersøkelsen beskriver politiet at det dreier seg om kjente gjerningsmenn og en narkobedrift «som drives under kommersielle former innenfor en tydelig nettverkskontekst». Flere av de tiltalte er personer som er pekt ut som ledere innenfor kriminelle grupperinger i Ronna i Södertälje.

I tiltalen skiller en 25 år gammel mann seg ut. Han har ved flere anledninger offentlig tatt et oppgjør med gjengvold i Södertälje og har også vært formann i en forening med mål om å gi ungdom i Södertälje ei lysere framtid. Blant annet har foreningen blitt tildelt 100.000 svenske kroner av Södertälje kommune for sitt arbeid. Mannen har også vært politisk aktiv i Liberalerna, men han er nå kastet ut av partiet.

Alle de tiltalte nekter straffskyld. Rettsprosessen forventes å vare i 15 dager.

Södertälje: Nabo orker ikke mer, flytter etter bombe mot leilighet

Omfattende korrupsjonssak i Södertälje, kobles til lokal mafia

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.