Dette er velkjent for de fleste bortsett fra de som allerede har konkludert på bakgrunn av «konsensus». Men nok en studie viser at kulde dreper langt flere mennesker enn varme. Siden kulde ikke kan være forårsaket av at kloden koker, så virker mediene lite interesserte i dette faktum.

På ett år har det dött 61.000 personer av «extremvärmen» i Europa, rapporterar TT. Vad TT däremot inte rapporterar är att det varje år dör tio gånger fler av kyla än av värme i Europa.

Dette skriver Fria Tider, som har merket seg en ny studie publisert i The Lancet.

Tallene til TT virker ikke å stemme. TT hevder blant annet at «ekstremvarmen» i 2003 skal ha ført til 70.000 dødsfall.

Men enligt en studie av överdödlighet i 854 städer i Europa dog det bara 20.173 individer till följd av extrem värme under 20 års tid.

Däremot dog det 203.620 personer i dessa städer till följd av extrem kyla enligt studien, som publicerades i våras i den brittiska vetenskapliga tidskriften The Lancet.

Spørsmålet er hvorfor ingen skriver om dødsfall på grunn av kulde. Document har nevnt dette gjentatte ganger, men det behøver tydeligvis å gjentas omtrent en gang i året, minst.

Les også:

Klimahysteriet til FN slutter aldri

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.