NTB

Dødstallet etter skogbrannen som har rast gjennom en by på Hawaii, har steget til 53. Tallet kan komme til å bli enda høyere, uttaler delstatens guvernør.

53 personer var ved 1.30-tiden natt til fredag norsk tid bekreftet omkommet i skogbrannen. Før oppdateringen sto dødstallet på 36.

– Dette tallet kommer å stige kraftig, sa guvernør Josh Green til CNN før den foreløpig siste oppdateringen.

Green har varslet ny oppdatering klokken 3.30 natt til fredag norsk tid.

– I 1960 omkom 61 personer da en stor bølge feide inn over Big Island. Denne gangen er det svært sannsynlig at det totale dødstallet kommer til å overstige dette betydelig, sier Green.

Det er på øygruppens nest største Maui at skogbrannen har tatt liv. Brannen spredte seg svært raskt som følge av tørt terreng og kraftig vind.

Den historiske byen Lahaina, nordvest på øya, er hardt rammet. Flammene nådde blant annet Front Street, der det ligger en rekke butikker og restauranter som er populære blant turister. Noen av innbyggerne i byen måtte hoppe i sjøen for å komme unna flammer og røyk.

USAs president Joe Biden sa onsdag at han har bevilget føderal hjelp.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.