NTB

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fordømmer Russland og anklager landet for å ha gjennomført angrep mot redningsarbeidere.

Han kom med fordømmelsen i sin daglige videotale natt til onsdag, etter et dobbelt rakettangrep mot byen Pokrovsk øst i landet.

– Dette er en overlagt beslutning av terroristene for å påføre mest mulig smerte og ødeleggelser, sier presidenten.

Ifølge lokale myndigheter var det to raketter av typen Iskander som traff byen med 40 minutters mellomrom mandag kveld. Det andre rakettnedslaget skal ha funnet sted mens ukrainsk helsepersonell allerede var i gang med redningsarbeid etter det første rakettnedslaget.

Både redningsarbeidere og sikkerhetspersonell som kom til stedet for å hjelpe etter det første angrepet, var blant ofrene, ifølge lokale myndigheter.

Zelenskyj oppjusterte også i sin tale det totale antallet drepte, fra sju til ni. I tillegg ble 82 personer såret, ifølge presidentens tall.

Pavlo Kyrylenko, som leder militæradministrasjonen i Donetsk, sa tirsdag at mer enn ti blokker, et hotell, apotek, butikker og kafeer ble påført skader i rakettangrepet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.