De to presidentene hadde en lengre samtale mandag kveld, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

– President Biden uttrykte sin fordømmelse av Russlands rakettangrep over hele Ukraina, inkludert i Kyiv, og formidlet sine kondolanser til etterlatte og skadde i disse meningsløse angrepene, står det i pressemeldingen.

– Han lovet også å fortsette å gi Ukraina den støtten som trengs for å forsvare seg selv, inkludert avanserte luftforsvarssystemer, heter det i uttalelsen.

Forrige uke meldte nyhetsbyrået Reuters at Biden innen kort tid ville undertegne en ny hjelpepakke til Ukraina til en verdi av 1 milliard dollar.

Pakken skal blant annet inneholde flere avanserte rakettsystemer av typen HIMARS og norskutviklede luftvernsystemer av typen Nasams, samt 50 pansrede personellkjøretøy av typen M113, ifølge nyhetsbyrået.

Det er ikke kjent om Bidens løfte mandag kveld om avanserte luftvernsystemer, innebærer at Ukraina får flere Nasams-systemer eller luftvern av andre typer.

Etter samtalen med Biden la Zelenskyj ut en Twitter-meldingen der han skrev at luftvern er førsteprioritet i forsvarssamarbeidet med USA.

Tyske myndigheter har lovet å levere et luftvernsystem av typen Iris-T til Ukraina i løpet av få dager. Et slikt system skal kunne beskytte en storby mot luftangrep. Systemet er det første av fire.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.