Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) er tilhenger av en tredje kjønnskategori.

– Det vil være med på å lette noe av følelsen av å ikke høre til, sier hun til Vårt Land.

Jaffery påpeker at utredningen om en tredje juridisk kjønnskategori ble levert fra Bufdir til departementet rett før sommer og ferieavvikling.

– Nå jobber folk i departementet med saken og går gjennom utgreiingen og hva Bufdir peker på. Dette er et så viktig tema, og det fortjener en grundig behandling, sier hun.

Departementet skal undersøke de ulike dilemmaene, samt se på hvordan en eventuell innføring skal gjennomføres.

– Det som er viktig for meg å understreke, er at det er en grunn til at vi satte i gang den utredningen. Det var nettopp fordi vi vet gjennom undersøkelser at mange ikke-binære har krevende liv. Da kan en tredje kjønnskategori være med på å lette noe av den følelsen av å ikke høre til, mener Jaffery.

Jaffery: Håndhilsing er valgfritt

Mangfold i kulturbransjen er også viktig for den nye statsråden.

– Jeg tror Norge er et attraktivt samfunn for mange. Vi har heldigvis mange internasjonale kunstnere som virker og jobber innenfor norske institusjoner, både i det frie og i det etablerte feltet, sier Jaffery.

Kultur- og likestillingsministeren mener det er viktig å styrke støtteordningene for kunstnere generelt, som også vil gagne dem som kommer langveisfra for å virke som kunstnere her i Norge.

Jaffery tror den oppvoksende generasjonen er flinkere til å sette seg inn i andres perspektiver. Mangfold og forståelse for ulike minoriteter i litteraturen, enten det gjelder skeive, funksjonshemmede eller innvandrere, tror hun er viktig.

– Vennene til min datter i dag vet jo mye mer om hvordan det er å ikke være A4, på godt og vondt, tror jeg.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.