Luftvernsirenen går over hele Ukraina lørdag kveld. Flere steder meldes det om at Russland avfyrer raketter fra Belarus, skriver Sky News og The Guardian.

– Akkurat nå er rakettangrepene rettet mot fylkene Kyiv, Vinnytsia, Zjytomyr og Tsjerkasy. Men alarmen går over hele Ukraina, skriver president Volodymyr Zelenskyjs tidligere talsperson Iuliia Mendel på X/Twitter, ifølge Sky News. (NTB)

Dette kan oppfattes som et russisk svar på angrepet mot russiske skip i Svartehavet, som Kiev anser som helt legitime mål.

Både Kiev og Zaporizjzja-kraftverket sør i Ukraina melder om angrep, ifølge Sky News.

At angrepene kommer fra Belarus, åpner for muligheten for at russerne åpner en ny front mot Kiev fra vest, noe som militærstrategisk sett vil skape store problemer for Ukraina. Personlig forsto jeg rett og slett ikke hvorfor russerne ikke gjorde dette fra starten av, hvis målet var å felle det såkalte nazistiske regimet i Kiev.

Jeg understreker at dette er en rent militærfaglig vurdering, og ikke et ønske om at russerne skulle lykkes med sin invasjon. Russiske generaler fremstår ikke som genier, for å si det forsiktig.

Ifølge The Guardian og CNN hevder flere ukrainske kilder at Russland avfyrer raketter fra belarusisk territorium. Tidligere lørdag varslet Russlands forsvarsdepartement gjengjeldelse for droneangrep mot flere skip i Svartehavet fredag.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.