Den tyske professoren Gregor Bachmann, som jobber ved Humboldt-universitetet i Berlin, mener at prisene på bensin må skyhøyt opp for å redde klimaet.

Bachmann mener at prisen bør over 100 euro per liter, noe som tilsvarer 1100 norske kroner med dagens kurs, for at folk skal begynne å vurdere om de klarer seg uten bil, skriver Dagbladet.

– Hvis man ønsker å beskytte klimaet via beskatning på CO₂, vil mange ting bli dyre, og folk uten mye penger vil ikke lenger kunne kjøpe det samme. Det er dessverre prisen man må betale for å beskytte klimaet, sier Bachmann, og legger til:

– De med minst penger vil ikke lenger kunne kjøpe bil. Det skal gjøre vondt å kjøre bil hvis vi skal ha folk til å bytte til offentlige transportmidler som er mer CO₂-vennlige.

Ifølge professoren trenger ikke de fleste som har bil, en egen bil. Selv ikke de som bor på landet.

– De som sier de er avhengige av en bil, er i virkeligheten ikke det. De kjører bare fordi det er bekvemt. Det går også busser og tog på landet. Kanskje ikke hvert femte minutt, men det er også prisen du betaler for å bo på landet, sier han til Bild.

Selv bor han 14 kilometer unna arbeidsplassen sin, som han sykler til, men han eier også en elbil.
Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.