Stedet i Puerto Rico på Gran Canaria hvor en norsk kvinne møtte fire menn som gruppe­voldtok henne. Foto: Google Maps.

Fire nordafrikanere som i 2021 gruppe­voldtok en norsk kvinne ved en park i Puerto Rico på Gran Canaria, er nylig blitt dømt til fengsels­straffer på henholdsvis 42 og 36 år av en domstol i Las Palmas, melder Canariajournalen.

En av mennene, den mest aktive i ugjerningen, er dømt til 42 års fengsel.

De andre tre er dømt til 36 år hver, skriver avisen Canarias 7.

Mennene, som er fra 23 til 36 år gamle, er også dømt til å betale offeret 15 000 euro i erstatning.

De dømte oppholdt seg ulovlig i Spania, opplyser den spanske avisen, som offentliggjør både navnene og bilder av de dømte.

24 år gamle Aziz Laghribi fikk den lengste straffen på 42 års fengsel, mens de tre andre – Mohammed El Bazouni (34), Hicham El Adnany (26) and Hamza Ez Zahaf (23) – ble dømt til 36 års innesperring. De fire mennene voldtok den norske kvinnen én etter én både vaginalt og analt, skriver Canarias 7.

I 22:45-tiden den 26. februar 2021 hadde hun gått alene i en park i Puerto Rico etter å ha kommet hjem etter etter en bursdagsfest, og der støtte hun på mennene, som etter eget utsagn bodde i parken fordi de var blitt kastet ut av hotellet hvor de hadde hatt tilhold.

Mennene tvang henne til et sted i nærheten der ugjerningen skjedde. Underveis ble hun påført skader som siden krevde medisinsk behandling. De fire lo mens hun selv var redd og i sjokk, forklarte den norske kvinnen. Fra mennenes beslaglagte telefoner fant politiet siden meldinger hvor de skrøt av voldtekten.

Dommene mot de fire vil bli anket, skriver Canarias 7.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.