– MDGs politikk vil øke klimautslippene. INP vil kutte dem, skriver Kjell Erik Eilertsen, leder for energipolitisk utvalg i Industri- og næringspartiet, INP, i Dagbladet. I svaret er det ikke bare MDG som får gjennomgå.

Trædals kommentar «Hetebølger og hånlatter» i Dagbladet er tidligere omtalt av Document. Onsdag fikk INPs Kjell Erik Eilertsen sitt svar på trykk i samme avis, og på Twitter.

Der Trædal omtalte Eilertsen som den reneste «komiske Ali», bruker Eilertsen en annen strategi i sitt svar.

Her må presiseres at jeg ikke har vært «langs Middelhavet», men i Sør-Spania. Jeg har uttrykt forundring over at mediene og Yr.no har meldt opptil ti grader høyere temperatur der jeg har befunnet meg enn jeg har målt lokalt. Og jeg oppfattet på ingen måte oppholdet som livstruende.

Han fotsetter så med å adressere MDG og Trædals iver etter å stanse norsk olje- og gassproduksjon:

Avvikling av norsk olje- og gassproduksjon vil nemlig sende globale utslipp til værs. Bortfall av norsk produksjon vil erstattes ved at OPEC-landene og Russland slipper opp tilbakeholdte volumer. Bare fakling av gass i forbindelse med verdens olje- og gassproduksjon står for utslipp av rundt 300 millioner tonn CO₂ årlig, ifølge Energy Institute.

Mens Norge står for ca. 2,4 prosent av verdens olje- og gassproduksjon, utgjør Norges andel av utslippene bare én promille. Utslippene i Midtøsten og Russland er cirka 30 ganger så høye som i Norge per produsert enhet. I noen tilfeller som Venezuela og Syria, 200 ganger høyere. I tillegg ville Putin og bin Salman vært henrykt, skulle MDGs politikk på dette feltet bli en realitet. (Dagbladet)

Fakling

Eilertsens svar inneholder ikke bare en kritikk av MDGs politikk, den retter seg like mye mot både den forrige og den nåværende regjeringen:

Hvis man er opptatt av utslippskutt og ikke minst fattigdom i verden, burde milliardbeløpene som brukes på elektrifisering, havvind og batterifabrikker i Norge heller gått til å utnytte gassen som i dag fakles vekk på afrikanske oljefelt. Der fakles det årlig vekk cirka 30 milliarder kubikkmeter gass som har en energimengde tilsvarende drøyt fem prosent av kontinentets energiforbruk.

Oppfattet det ikke som livstruende (Dagbladet Meninger)

Les også:

Eivind Trædal: – Dumme nordmenn ler av klimakrisen

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.