NTB

Den kjente russiske ultranasjonalisten og militærbloggeren Igor Girkin er pågrepet av russisk politi, opplyser hans kone. Girkin anklages for ekstremisme.

– I dag, rundt klokken 11.30, kom russiske etterforskere hjem til oss. Jeg var ikke hjemme. Deretter, ifølge portvakten, dro de ham ut etter armene i en ukjent retning, skriver Girkins kone, Miroslava Reginskaja, på Telegram-kontoen hans.

– Jeg vet ingenting om hvor mannen min befinner seg. Han har ikke tatt kontakt.

Sikkerhetstjenesten FSB har bedt en domstol i Moskva om å varetektsfengsle Girkin for oppfordring til ekstremisme. Det statlige nyhetsbyrået Ria sier han risikerer fem års fengsel.

Girkin, som også er kjent under navnet Igor Strelkov, hjalp til da Russland annekterte den ukrainske Krim-halvøya i 2014. Senere var han med på å organisere og etablere prorussiske militsgrupper i Øst-Ukraina.

Tidligere i år kunngjorde han at han ville gå inn i politikken, og han har i økende grad kritisert president Vladimir Putin.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.