NTB

En video av to kvinner som ble tvunget til å gå nakne foran en mobb, ryster India. Sinte kvinner satte fyr på huset til en av mennene som er mistenkt i saken.

Kvinnene, som er medlemmer av meitei-folket, angrep huset til en av de pågrepne. De kastet stein og satte fyr på deler av huset, opplyser politiet.

– Er normale folk i stand til slikt? Ikke engang katter, hunder, dyr gjør slike ondsinnede handlinger mot en annen, sier en av demonstrantene.

– Det er ikke slik man behandler andre mennesker, legger hun til.

Torsdag advarte Indias høyesterett om at de ville gripe inn dersom statsminister Narendra Modis regjering ikke handler raskt.

Indisk politi opplyste samme kveld at fire menn er pågrepet i saken, mistenkt for å stå bak mishandlingen og filmingen av de to kvinnene. Politiet leter etter ytterligere 30 menn.

Videoen av hendelsen, som fant sted i begynnelsen av mai, ble først lagt ut onsdag og er siden spredd i sosiale medier.

Minst 120 mennesker er drept i etniske sammenstøt mellom den kristne kuki-stammen, som er minoritet, og den hinduistiske meitei-stammen de siste månedene.

Politiet har bedt kvinnene om å protestere fredelig på grunn av urolighetene i området.

– Vi forstår raseriet deres, sier politiets talsmann Hemant Pandey.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.