Tre menn er siktet for gruppevoldtekt av en kvinne på Søre Sunnmøre i forrige uke. Kvinnen var på fjelltur da hun ble overfalt.

Vitneavhør har styrket mistanken om at en gruppevoldtekt har funnet sted, skriver Sunnmørsposten.

Kvinnen i 30-årene skal ha blitt voldtatt da hun tirsdag i forrige uke var ute på fjelltur. Politiet har siden foretatt omfattende etterforskning, gått fra hus til hus på jakt etter bevis, og avhørt over 20 vitner.

Man mener resultatet av etterforskningen har styrket saken, ifølge NRK Møre og Romsdal.

Politiet meiner etterforskinga så langt støttar dei i trua på at det har skjedd eit alvorleg straffbart forhold med kvinna som er fornærma i saka. Men ingen av dei tre mistenkte vedgår straffskuld.

Politiet mener å ha dannet seg et godt bilde av hva som skjedde.

Ei kvinne har forklart at ho blei overfallen og valdteken av tre ukjende menn då ho gjekk på fjelltur. Ho skal etter kvart ha klart å varsla om det som skjedde, og vel eitt døgn seinare blei tre austeuropearar arresterte.

Fredag i forrige uke ble de tre østeuropeerne varetektsfengslet for fire uker, to med brev- og besøksforbud.

Ifølge fengslingskjennelsen har bare en av dem vedgått å ha vært på åstedet.

– Min klient har vedgått å ha møtt den fornærma kvinna, men den vidare etterforskinga må avdekkje det nærare handlingsløpet, seier Håkon Sætre Rasmussen, som representerer den yngste, ein mann tidleg i 20-åra.

Politiet satte i gang en storstilt leteaksjon for å finne de tre. Etter planen skulle to av dem ha reist til hjemlandet med fly to dager etter at de ble arrestert, men de ble altså stoppet før de kom så langt.

Alle tre har midlertidig arbeid i området.

Bistandsadvokat Mette Ekroll Nyland sier at kvinnen har tatt det svært tungt. Hun hadde ikke sett de tre mennene før de gikk til angrep på henne, sier Nyland.

– Ho er sterkt prega av det som har skjedd, men opplever støtte i lokalmiljøet, og det er svært viktig for henne, seier Nyland.

 

NRK Møre og Romsdal: Har avhøyrt over 20 vitne etter påstått gruppevaldtekt

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂