NTB

Det konservative partiet i Storbritannia sikret seg parlamentsmedlemmet fra Boris Johnsons gamle valgkrets – men tapte i de to øvrige suppleringsvalgene.

Den tidligere statsministeren Johnson trakk seg fra Parlamentet i forrige måned, noe som utløste suppleringsvalget. Det ble også holdt suppleringsvalg i to andre valgkretser torsdag.

Labour-opposisjonen var favoritt til å erobre plassen i suppleringsvalget i den konservative bastionen Uxbridge i Vest-London. Men toryen Steve Tuckwell klarte å sikre plassen for partiet sitt med 495 flere stemmer enn Labour-kandidaten Danny Beales.

Like bra gikk det ikke i suppleringsvalget i valgkretsen Somerton og Frome. Der vant kandidaten Sarah Dyke fra Liberaldemokratene en overveldende seier med en margin på 11.000 stemmer.

Hun har med det vunnet plassen fra Det konservative partiet, som i 2019 hadde et flertall på over 19.000 stemmer i valgkretsen.

Det gikk heller ikke veien for Det konservative partiet i valgkretsen Selby og Aintsy. Der vant Labour-kandidaten Keir Mather med et flertall på 4161. 25-åringen kommer til å bli det yngste medlemmet i det britiske Parlamentet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.