NTB

Russlands idrettsminister Oleg Matytsin ser en mulighet for russisk deltakelse i neste års sommer-OL, men mener ett konkret vilkår kan stå i veien.

Uttalelsene kom på en pressekonferanse mandag, melder nettstedet insidethegames.

– Det fins visse sjanser. Vi er i dialog med IOC, Russlands OL-komité, våre partnere og internasjonale forbund, sa Matytsin.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) utestengte i fjor russiske og belarusiske utøvere få dager etter invasjonen av Ukraina. Siden har standpunktet endret seg markant.

Tidligere i år anbefalte IOC at personer fra Russland og Belarus burde få konkurrere internasjonalt under nøytralt flagg så lenge de ikke støtter krigen eller har koblinger til militæret. Mange særforbund har fulgt rådene.

Spørsmålet om russiske utøvere i Paris-OL neste år er derimot ikke avklart. Det har IOC varslet at skjer tidligst på sensommeren. Matytsin sier det er uaktuelt å sende noen til lekene hvis det stilles krav om å vise motstand mot Putin-regimet og krigføringen i Ukraina.

– For oss er det bare ett uakseptabelt vilkår. Det er å undertegne et dokument som kan ses på som kritikk av en spesiell militæroperasjon og vårt lands politikk. Våre utøvere og trenere kommer aldri til å gå med på det.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.