NTB

Sjefen for arrangørkomiteen i Paris-OL sier at russiske og belarusiske utøvere vil bli behandlet på lik linje som alle andre under lekene til sommeren.

Etter en lang og tøff debatt, bestemte nylig Den internasjonale olympiske komité (IOC) at russiske og belarusiske utøvere får delta i OL og Paralympics neste sommer under nøytralt flagg.

– Vi i arrangørkomiteen ønsker denne beslutningen velkommen og respekterer den, sier komitésjefen Tony Estanguet til Reuters.

Russiske og belarusiske utøvere får bare konkurrere i individuelle idretter. Ingen fra Russlands eller Belarus’ regjering blir invitert og får heller ikke akkreditering.

– Vi vil ønske disse utøverne velkommen til å delta under reglene som er satt. Delegasjonene kommer til å være små, men de vil bli behandlet likt som alle andre, sier Estanguet.

Russland og Belarus har vært utestengt fra internasjonal idrett siden invasjonen i Ukraina i fjor. Den russiske regjeringen har helt siden det lagt mye press på IOC for at utøverne likevel skal få delta.

Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina vil ikke få innpass i OL.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.