NTB

Russiske og belarusiske utøvere får ikke delta i åpningsseremonien foran sommerens Paralympics i Paris, selv om de får stille i lekene som nøytrale utøvere.

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) har gitt utøvere fra de to landene strengere retingslinjer enn dem som Den internasjonale olympiske komité (IOC) la fram for OL i Paris.

IOC besluttet i desember å ikke nekte utøvere fra landene å stille på åpningsseremonien.

– Da utøverne vil delta på individuelt og nøytralt vis, vil de ikke marsjere inn under åpningsseremonien 28. august eller ha flaggbærere i avslutningsseremonien 8. september, opplyser IPC.

I de olympiske lekene kan utøvere fra de to landene som har blitt godkjent som nøytrale, først av de sentrale organene for de forskjellige idrettene og så gjennom ytterligere sjekker i regi av IOC, delta i åpningsseremonien.

Paralympics og OL har stort sett de samme kriteriene for å la utøvere konkurrere som nøytrale. De kan ikke ha uttrykt støtte til krigen i Ukraina, eller ha bånd til de militære og nasjonale sikkerhetsmyndighetene i Russland og Belarus.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.