Italiensk politi fjerner aktivister tilhørende Ultima Generazione som har tilgriset Trevi-fontenen i Roma den 21. mai 2023. Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB.

Den ytterlig­gående klima­aktivist­gruppen Ultima Generazione (Siste generasjon), som er det italienske motstykket til Letzte Generation i Tyskland, samler systematisk inn data om medlemmer av Greta Thunbergs klimabevegelse Fridays for Future (FFF) med sikte på å kapre og radikalisere dem til å gjennomføre mer drastiske protestaksjoner.

Det er antatt svakere FFF-tilhengere som er målgruppen for Ultima Generaziones manipulasjonsforsøk, og denne strategien forsøkes gjort til en internasjonal modell, går det frem av et internt notat den italienske organisasjonen har delt med andre protestgrupper, som Die Welt har fått innsyn i.

Dokumentet har tittelen «Metoder for å omgjøre ‘Fridays for Future’ til sivil motstand» og inneholder en plan for å forvandle bevegelsen av skolelever til en gruppe for «sivil ulydighet på lavt til middels nivå, men med høy deltagelse» i løpet av de neste to årene. Massebevegelsen Fridays for Future, som oppstod i 2018, har hittil gjort seg bemerket med skolestreiker og tillyste demonstrasjoner.

Den ønskede forvandlingen skal allerede ha lyktes i deler av Italia, heter det i notatet.

Det viste seg for eksempel i september 2022, da Ultima Generazione ledet en stor del av Fridays for Future til å bruke «elementer av sivil ulydighet». Italienske Fridays for Future-tilhengere satte blant annet opp veisperringer, kastet maling på departementer og banker, og lot seg arrestere i en demonstrasjon som fant sted samtidig i mange land og byer.

Det viser seg at det står et internasjonalt nettverk for finansiering og koordinasjon bak de italienske aktivistene:

Ifølge strategidokumentet håper Ultima Generazione at prosedyren for infiltrering av Fridays for Future kan kopieres av «alle andre prosjekter i A22-nettverket». A22-nettverket er en internasjonal sammenslutning av grupper som koordinerer protestformene seg i mellom, og delvis finansieres av den samme kilden – den amerikanske organisasjonen Climate Emergency Fund. Blant disse er Letzte Generation i Tyskland og Just Stop Oil i Storbritannia.

Strateginotatet gir svært praktiske råd for påvirkning av Fridays for Future:

Alle medlemmer av en A22-gruppe må bidra med mobilnummeret til ett Fridays for Future-medlem. Alle disse numrene samles deretter i en database med informasjon om kontaktpersonene. «Ikke kast bort tiden med lederne», lyder en anbefaling. I stedet skal man mobilisere personer som blir holdt utenfor beslutningene som gjøres av Fridays for Future. Disse bør deretter inviteres til et «første møte».

Deretter følger råd for verving og radikalisering av personer som virker interesserte og tilstrekkelig påvirkelige, gjerne folk som fremstår emosjonelle og frustrerte over tingenes tilstand i FFF.

Bak Climate Emergency Fund står flere velstående personer, blant andre Aileen Getty, som er barnebarn av den amerikanske oljemagnaten J. Paul Getty (1892–1976) og omtales som «filantrop». Hun var venninne av prinsesse Diana, og har kuriøst nok levd med AIDS siden 1987. Tysk Wikipedia nevner flere andre navn, herunder filmskaperen Rory Kennedy, som er datter av Robert F. Kennedy Sr. (1925–1968).

Bloomberg gav i april en grundigere behandling av hvordan Hollywood finansierer aktivister i en artikkel med tittelen Meet the Money Behind Disruptive Climate Protests.

Man kan uansett rolig trekke den konklusjon at det står bortskjemte og dekadente milliardærarvinger bak den radikale klimaaktivismen. Og pengene deres gir resultater takket være kyndig manipulasjon av unge, lettpåvirkelige sjeler. Det er kort fortalt barneoppdragelsen som er gått gæernt.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.