USAs visepresident Kamala Harris sa fredag under en tale i Baltimore om bekjempelse av klimaendringer, at ved å redusere befolkningen kan flere av våre barn puste i ren luft og drikke rent vann:

– Når vi investerer i ren energi, elektriske kjøretøy og reduserer befolkningen, kan flere av barna våre puste  i ren luft og drikke rent vann.

Publikum i salen bejublet henne for uttalelsen og den fikk umiddelbart stor oppmerksomhet på sosiale medier, men i Det hvite hus ante de uråd og kom raskt med skadeforebyggende tiltak. 

I den offisielle utskriften av talen er redusere befolkningen, «reduce population», endret til redusere forurensningen, altså «reduce pollution» – hvilket på engelsk er en plausibel verbal glipp.

Vi kan forstå Kamala. Det er ikke alltid like enkelt å få alt korrekt med seg når ingenting av det du sier er produsert i eget hode; alt er skrevet og tenkt av andre. De mest ondsinnede kommentarene tar henne med covid-injeksjonene friskt i minne, dog på ordet.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.