Den mistenkte som er blitt arrestert i forbindelse med seriemord på Long Island, er den 59 år gamle arkitekten Rex Heuermann, som er gift og far til to barn. Han ble pågrepet utenfor kontoret sitt på Manhattan i natt, i forbindelse med etterforskning av drapene på «Gilgo Four»-kvinnene, som var prostituerte i 20-årene. Document omtalte saken tidligere i dag.

Daily Mail skriver om saken.

Heuermann, som er arkitekt, ble tatt i varetekt utenfor kontoret sitt på Manhattan i natt. Han er pågrepet i forbindelse med de fire første drapene; kjent som Gilgo Four-kvinnene, som alle var prostituerte i 20-årene.

Likene deres ble funnet i striesekker langs Gilgo-stranden i desember 2010 – alle fire var blitt kvalt. Ytterligere seks kvinner og et lite barn ble funnet i de påfølgende månedene. Politiet vil fortsette å undersøke om Heuermann har tilknytning til disse drapene.

Netflix-filmen «Lost Girls» er basert på hendelser fra seriemordsaken.

I dag myldrer det av politifolk i Heuermanns hjem i Massapequa Park. Den beskjedne eiendommen ligger rett nord for Gilgo Beach, og han har bodd i huset siden 1980-tallet.

Billy Baldwin, broren til Alec Baldwin, gikk på skole sammen med seriemorderen. De vokste alle opp i Massapequa.


Politi-kilder sier til DailyMail.com at han har vært på radaren deres siden i fjor. Etterforskere matchet ham med forbrytelsene ved å spore telefonsamtalene fra burner phones – engangstelefoner – til ofrenes mobiltelefoner for over 10 år siden:

– Law enforcement sources tell DailyMail.com he has been on their radar since last year. Investigators matched him to the crimes by tracking the phone calls made from burner phones to the victims’ cell phones over 10 years ago.

Kilden la til at godt gammeldags politiarbeid førte til et gjennomnrudd i saken, snarere enn noen DNA-utvikling:

– The source added that ‘good, old fashioned police work’ cracked the case, rather than any DNA developments.

Heuermann driver et lite arkitektfirma i byen. På selskapets nettside hevder han å ha jobbet med prosjekter inkludert JFK Airport, prosjekter for American Airlines og noen katolske veldedige organisasjoner.

Plasseringen av telefonsamtalene samsvarte med Heuermanns hjemmeadresse og kontoradressen.

Det er fortsatt uklart hvilket konkret bevis som førte til at han ble arrestert i går kveld. Han skal i retten på Long Island i 12-tiden i dag.

– The location of the phone calls matched Heuermann’s home address and his office address.

– It remains unclear what specific piece of evidence led to his arrest last night. He is due to go before a judge in Long Island at noon.

John Ray, en advokat som representerer familien til to av ofrene, fortalte DailyMail.com at de ble advart for en uke siden om at en arrestasjon var nært forestående. Ray tror oppdagelsen av en manns levninger kan ha noe å gjøre med arrestasjonen i dag.

Ray sa at mens den mistenkte som ble arrestert i dag, er en mann, har han og hans klienter alltid hatt en utenforstående teori om at en kvinne kan ha vært involvert:

– Ray said that while the suspect arrested today is a man, he and his clients ‘have always had an outside theory’ that a woman may have been involved.

Ingen har noen gang blitt arrestert i forbindelse med drapene.

Den ti år lange etterforskningen har blitt beskrevet som en svært intens jakt på en seriemorder.

Blant ofrene var Shannan Gilbert, som ble funnet død i en sump i Oak Beach i 2011 – omtrent en halv kilometer fra der hun sist ble sett i live.

24-åringens nakke var blitt brukket før hun ble drept, og hun hadde et hull i nakken som kunne vært forårsaket av et bor, ifølge familiens advokat.

De første ofrene ble oppdaget i desember 2010. Noen av de fire hadde vært savnet i tre år da likene deres ble funnet.

Alle var sexarbeidere som annonserte tjenestene sine på Craiglist, noe som førte til at politiet trodde at det var slik drapsmannen først tok kontakt med dem.

Noen hadde også fortalt venner at de planla å møte en klient dagen før de forsvant.

– All were sex workers who advertised their services on Craiglist, leading police to believe that is how the killer first made contact with them.

– Some had also told friends that they planned to meet a client the day before they vanished.

Kilde: Daily Mail

I mars og april 2011 ble ytterligere fire lik funnet i samme område, inkludert et lite barn.

Det var Jessica Taylor, Valerie Mack og en uidentifisert kvinne kjent som «Peaches» eller «Jane Doe No. 3». Peaches’ lille datter ble også myrdet.

I de påfølgende ukene ble det funnet levninger av ytterligere to personer.

Kilde: Daily Mail

Den ene tilhørte en asiatisk mann som nå antas å ha vært en transkjønnet sexarbeider som hadde vært død i fem eller seks år, og levningene til Jane Doe nr. 7 ble funnet på en strand i den populære turistbyen Fire Island:

– One belonged to an ‘Asian man’ now thought to have been a transgender sex worker who had been dead for five or six years, and Jane Doe No. 7, whose remains were found on a beach in the popular tourist town Fire Island.

Who is Gilgo Beach serial killer suspect Rex Heuermann?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.