Man skal lese mye før øynene faller ut, men Aftenpostens Christina Pletten tar kaka. Hun berømmer Joe Biden for å være en stor president, samtidig som amerikanere flest snur ham ryggen. Selv en erkeliberaler som Maureen Dowd i New York Times sier nå at han ikke var den sympatiske mannen de trodde de stemte på i 2020. Biden har vist seg å være en drittsekk.

Årsakene til raset i popularitet, nå også blant solide støttespillere, er flere: Biden har alltid skrytt av at han er en familiemann, men han nekter å anerkjenne det syvende barnebarnet som sitt.

Navy Joan Roberts har Hunter Biden som far. Jeg husker øyeblikket under valgkampen i 2016 da en dommer fastslo farskapet. En journalist, trolig Peter Doocey, gratulerte ham, og Biden reagerte med synlig irritasjon.

Navy Joans mor er London Roberts, som var pole dancer på en klubb i Washington. Bidens øser hele sin sosiale forakt over henne, og mediene deltar: En stripper skal ikke besudle Den første familien. Men en junkie-sønn er bra nok? Bidens sender for mange doble budskap til at det kan gå bra.

Alle har fått med seg Hunters ville liv med prostituerte, som han brukte en formue på (han trakk fra utgiftene på selvangivelsen). Likevel nekter de barnebarnet å bruke Biden-navnet og sa opp helseforsikringen så fort hun var født.

Det er én ting man ikke må fremstå som hvis man vil bevare et skinn av respektabilitet: Man må ikke være mean – smålig, særlig mot dem som står under deg.

Bidens fremstår som spissborgere som har stjålet seg til rikdom og sparker nedover mot en enslig mor. Det er dette Maureen Dowd reagerer på. Biden har hele tiden sagt at han har seks barnebarn. Nei, sier Dowd, du har syv.

Biden har solgt seg inn som Uncle Joe. Men det hele var en svindel fra ende til annen. Han har alltid vært en drittsekk mot dem som arbeider for ham, og nå klarer han ikke kontrollere sinnet lenger. Han er dement og har Alzheimer.

Ansatte kvier seg for å være alene med ham, skriver Axios.

• Examples of the president’s foul-mouthed eruptions include: «God dammit, how the f—k don’t you know this?!» «Don’t f—king bulls—t me!» and «Get the f—k out of here!»

• Biden’s temper tantrums are so bad some staff members «try to avoid meeting alone with him.»

What it means: Increased anger and agitation are common symptoms of dementia and Alzheimer’s disease, according to the National Institute on Aging (NIA).

Selv i offentligheten hender det at Biden mister selvkontrollen. Da journalistene presset ham om Hunter og forretningene og spurte om han hadde fått penger, glefset han tilbake: No!

Bidens dårlige karakter henger sammen med hans dårlige politikk.

Han kjøpte Bernie Sanders velgere ved å love å bruke penger på hans sosialistiske prosjekt, og ikke før var han innsatt, før billionene raste ut. Det var dette som skapte inflasjonen.

The Biden-Sanders agenda spawned the $4.6 trillion tsunami of new spending that awakened the inflation bear and has caused middle-class real incomes to drop for 26 straight months. Joe Biden was not a tag-along; he began drinking the progressive Kool-Aid even before the votes were cast, as NPR reported, «talking more and more about a presidency that approaches Franklin Delano Roosevelt’s, with bold progressive ambitions.»

Norske medier, politikere og Norges Bank har ennå ikke erkjent at inflasjonen kom fra USA, sammen med strypingen av energitilføreselen til Europa, som fikk sitt mest eklatante eksempel med sprengningen av Nord Stream 1 og 2.

For den norske stat en bonanza, men norske borgere var i samme situasjon som amerikanerne: De blødde.

Mean kan også bety ondskapsfull. Biden har fra dag én brukt den mest splittende og polariserende retorikk mot sine politiske motstandere. Der Obama splittet etter rase, har Biden demonisert Trump-velgere, katolikker og pro-lifere som ekstremister. Han har mobilisert FBI og justisdepartementet mot dem.

Joe Biden has also from day one in the Oval Office worked ceaselessly, and purposefully, to divide the country, delivering blistering attacks on Republicans and unleashing the hounds of the Justice Department to squash dissenting parents and observant Catholics.

Det er et element av jævelskap i Bidens retorikk, som da han før jul i 2022 sa han håpet at uvaksinerte frøs i hjel alene og forkomne. Trump ble kritisert for sine tweets, men viste aldri en slik ondskapsfull side.

Likevel har mediene forsvart Biden, inntil nå.

Nå er hele fasaden i ferd med å rakne.

Men ikke for Aftenposten. Det er noe perverst over en tittel som:

Joe Biden flytter fjell. Men ingen legger merke til det

Faktum er at presidenten har fått til helt vilt mye på to år. Når historien én dag skal skrives, kan han bli en som har endret og fornyet USA. Men det er også et faktum at han er upopulær og har liten tillit i befolkningen.

Det hele er et stort paradoks. Og presidenten må faktisk ta litt av skylden selv. For Biden har gjort det å bli undervurdert til sin hemmelige superkraft.

Her er vi igjen ved det merkelige fenomenet som vi først støtte på i møte med bonden fra Kløfta. Han visste hva som foregikk i USA. Da jeg forsiktig ymtet frempå om at det kanskje ikke var helt som norske medier fremstilte det, men ikke nådde frem, måtte jeg spørre om han mente at norske medier visste mer om USA enn amerikanske medier!

Etter å ha tenkt seg lenge om, svarte han: Ja!

Pletten er som bonden fra Kløfta.

Amerikanerne har nemlig ikke oppdaget hvor stor Biden er! Han har superkrefter, som en supermann!

I virkeligheten går han på trynet og snøvler og snubler både i ord og føtter.

Men Pletten avslører Bidens suksesser som hverken vi eller amerikanerne var klar over. Bonden på Kløfta!!

Samtidig har Biden gjort mer på to år enn Obama klarte på åtte. Bidens tidligere sjef elsket å holde svulmende taler, men var lite interessert i å «skitne» til fingrene med forhandlinger.

Biden har arbeidet aktivt for å undergrave USA. Ingen president har klart å ødelegge det landet man er satt til styre så effektivt som Biden. Han skred til verket fra første dag.

Pletten sier at teamet hans er dyktig. Ja, dyktig til å ødelegge landet.

Biden har satt sammen en svært erfaren og effektiv regjering som jobber smart, stille og målrettet. Mens de høylytte fløyene på ytre høyre og venstre hyler om hvor transpersoner skal gå på do, flytter Biden-regjeringen fjell. Bokstavelig talt.

Dette er bokstavelig talt fjollete. Det er Biden som støtter transer og inviterer dem til Det hvite hus. Selv når de går inn og massakrerer skolebarn.

Men Aftenpostens lesere lever i en gullfiskbolle. Pletten tar Biden-regimets propaganda for god fisk.

Store summer brukes også til å omstille USA til grønn energi. Endringene skjer fort. Amerikanerne kjøper nå fem ganger så mange elektriske biler som de gjorde for bare tre år siden.

Realitetssjekk:

Unsold electric cars are piling up on dealer lots

E-biler står for 6,5 prosent av markedet.

The nationwide supply of EVs in stock has swelled nearly 350% this year, to more than 92,000 units.

Politikere og journalister lever på en rosa sky. De tror på det grønne skiftet. Demokratene øser ut penger, og mye av det går til å smøre grupper som skal hjelpe dem å gjøre USA til en ettpartistat.

Men for Pletten skjer det store undere i det stille. Bare hun og Aftenposten legger merke til det. Igjen: bonden fra kløfta!

Det mest absurde med Bidens presidentskap, når man en dag skal betrakte det med etterpåklokskapens briller, kan bli at verden bare så en fomlende gammel mann og ikke la merke til alt han gjorde. Og at nettopp det synsbedraget var en av årsakene til at han fikk utrettet så mye.

Mer alvorlig er det at Aftenposten og resten av mediene har ført befolkningen bak lyset. De aner ikke hva som foregår. Biden-familien er et forbrytersyndikat, og mange amerikanere har fått øynene opp for at noe er galt og at noe av svaret ligger i Ukraina. Det er kanskje noe av grunnen til at USA begraver Kyiv i våpen og penger ingen fører regnskap med. Pengene finner veien tilbake til Washington, sies det. The Real Deal.

Mykola Zlochevsky, the Ukrainian owner of Burisma and the country’s former minister of ecology and natural resources, claims to have forked over millions in bribes to Hunter and Joe Biden; he says the money went into so many shell corporations «it will take ten years» to trace; my guess – we’ll get there eventually.»

Nok av sannheten har kommet ut til at vi vet at Biden-familien er gjennomkorrupt. Biden begynner å bli en belastning, både pga. alder, demens og korrupsjon. Det har vært den ene katastrofen etter den andre, innenrikspolitisk som utenrikspolitisk.

Men Aftenpostens lesere aner ingenting.

De får aldri møte den virkelige Biden:

Hvis du vil vite hva som foregår:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.