Tysk politi på oppdrag. Foto: Uli Deck/dpa via AP 

Tysk politi har pågrepet sju menn for planlegging av det som ville vært et omfattende og oppsiktsvekkende terrorangrep, inspirert av islamistgruppen IS.

De arresterte mennene oppgis å være fra Sentral-Asia, og deler en radikal islamsk ideologi, ifølge den føderale påtalemyndigheten.

Mennene skal ha kjent hverandre en stund.

De skal tidligere ha oppholdt seg i Ukraina. Men kort tid etter at krigen i Ukraina brøt ut i 2022, reiste de derfra til Tyskland nesten samtidig, opplyste påtalemyndigheten.

NTB-AFP melder om saken.

De sju, sammen med en annen mann pågrepet i Nederland, dannet en celle i juni fjor. Målet var å begå terrorangrep av et slikt omfang at det ville skape store overskrifter, slik IS har vært kjent for.

De siktede hadde allerede vurdert mål i Tyskland, undersøkt potensielle åsteder og forsøkt å skaffe våpen før de ble stoppet. Men gruppen hadde ikke rukket å utarbeide et fullstendig terrorkomplott.

Mennene, inkludert fem statsborgere fra Turkmenistan, en fra Tadsjikistan og en annen fra Kirgisistan, ble arrestert av politiet forskjellige steder i den vesttyske regionen Nordrhein-Westfalen.

Med unntak av den kirgisiske siktede, anklaget påtalemyndigheten mennene også for å ha samlet inn midler til IS siden april i fjor. Midlene skulle sendes til organisasjonen i utlandet.

Ytterligere en siktet fra Tadsjikistan og hans kirgisiske kone, ble pågrepet av myndighetene i Nederland i tilknytningen til saken.

Sommerlesning! Bestill gode bøker fra Document:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.