Riksdagsbygningen i Berlin i Tyskland. Foto: Halvard Alvik / NTB

En tysk statsborger er pågrepet og mistenkt for å ha gitt informasjon til russisk etterretningstjeneste. Det er bare en måneds tid siden sist en tysk etterretningsoffiser ble arrestert for spionasje.

Det er ikke lenge siden Tyskland ble rystet av en spionskandale, da et høytstående etterretningsoffiser ble arrestert for å ha spionert for Russland. Se sak under.

Nå er en ny sak under opprulling, melder NTB. Denne saken skal ha tilknytning til den forrige.

Mannen som nå ble ble pågrepet på flyplassen i München, er mistenkt for landsforræderi på bakgrunn av å ha sendt etterretningsinformasjon til Russland. Dette opplyses fra tysk påtalemyndighet.

Han ble pågrepet søndag da han ankom Tyskland fra USA. Han skal være en medhjelper til en ansatt i den tyske utenriksetteretningstjenesten (BND) som ble pågrepet i desember, også mistenkt for å ha spionert for Russland.

Mannen som denne gang er pågrepet, er ikke selv ansatt i tysk etterretning. Han antas å ha gitt videre informasjon han innhentet fra mannen som ble pågrepet i desember, til russisk etterretningstjeneste.

Les også: 

Tysk etterretnings­offiser mistenkt for å ha spionert for Russland

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.