Illustrasjonsbilde: Depositphotos.

Tysk påtalemyndighet har siktet tolv høyreekstremister for å ha planlagt terroraksjoner mot politikere, asylsøkere og muslimer.

Elleve menn ble pågrepet under en landsomfattende aksjon i februar og er siktet for å tilhøre en terroristorganisasjon og for brudd på tysk våpenlov. Den siste er siktet for å ha støttet en terroristgruppe, opplyser tyske sikkerhetskilder.

De fire antatte hovedmennene i saken planla ifølge siktelsen å utløse en «borgerkrigslignende situasjon» i Tyskland, gjennom «angrep mot politikere, asylsøkere og muslimer», opplyste tysk påtalemyndighet i forbindelse med pågripelsene i februar.

Ifølge tysk sikkerhetstjeneste (BfV) var det i fjor 32.000 høyreekstremister i Tyskland, en økning på 8.000 fra året før. Rundt 13.000 av dem ble ansett for å være potensielt voldelige.

BfV har blant annet avdekket en rekke tilfeller av ansatte med høyreekstreme holdninger innen det tyske politiet, tollvesenet og forsvaret.

I juli ble en tidligere politimann med nynazistiske sympatier og kona hans pågrepet, mistenkt for å ha sendt trusselbrev til en rekke politikere og andre offentlige skikkelser i Tyskland.

Politisjefen i delstaten Hessen, Udo Münch, trakk seg fra jobben som følge av skandalen.

Noen uker tidligere oppløste Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer en avdeling innen de tyske spesialstyrkene, etter at det ble kjent at flere av medlemmene hadde høyreekstreme sympatier.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.