Fem personer ble drept og to barn ble såret i masseskytingen i Philadelphia i USA. En gjerningsmann er pågrepet av politiet.

Politiet ble varslet om skytingen rundt klokken 20.30 mandag kveld lokal tid. Den foregikk over flere kvartaler. Politibetjenter jaget gjerningsmannen som fortsatt skjøt, og han ble pågrepet i et smug etter å ha overgitt seg, ifølge politimester Danielle Outlaw.

Fire menn på mellom 20 og 59 år ble drept. Det femte offeret for skytingen er ennå ikke identifisert, men er anslått å være mellom 16 og 21 år gammel.

To gutter på henholdsvis 2 og 13 år ble etter skytingen fraktet til sykehus, men tilstanden skal være stabil for dem begge. Politiet har opplyst at det ikke synes å være noen tilknytning mellom gjerningsmannen og ofrene.

Hadde skuddsikker vest
Ifølge Outlaw hadde gjerningsmannen skuddsikker vest, flere magasiner, et automatgevær, en pistol og politiradio. Mannen er ifølge politiet 40 år gammel. Også en annen person er pågrepet, men det er ikke kjent hvorfor.

En lokal innbygger har fortalt nyhetsbyrået AP at han og familien spiste middag i stua da de hørte mellom åtte og ti skudd utenfor huset.

– Alle trodde det var fyrverkeri, men jeg har vært her i tre år og visste hva det var. Da jeg så ut vinduet, så jeg en haug med mennesker som løp, sa han.

Han har forklart at stedet for skytingen er et familievennlig nabolag, men at det dessverre finnes «sinte mennesker som ikke vet hvordan de skal uttrykke seg og derfor tyr til våpen».

29 massedrap i år
Philadelphia er en storby med rundt 1,6 millioner innbyggere. Den ligger sørøst i delstaten Pennsylvania, mot grensa til New Jersey.

Skytingen fant sted dagen etter at det ble åpnet ild på en fest i Baltimore, rundt 16 mil sørvestover. Der ble to personer drept og ytterligere 28 såret, halvparten av dem mindreårige.

Mandag ble dessuten tre personer drept og åtte såret i en skyteepisode på en nabolagsfestival i Fort Worth i Texas.

Skytingen i Philadelphia er årets 29. massedrap, ifølge en database utarbeidet av nyhetsbyrået AP, USA Today og Northeastern University.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.