Amerikansk politi melder om flere sårede og drepte i forbindelse med en pågående skyteepisode i en bankbygning i sentrum av Louisville i Kentucky.

Fem skal være drept og åtte såret. I tillegg er gjerningsmannen død etter å ha vært i konfrontasjon med utrykkende politi.

Rundt 45 minutter etter at Louisville-politiet meldte om en pågående situasjon med en «aktiv angriper», opplyste de at situasjonen var avklart.

 – Det er flere drepte eller sårede, sier politiet i en Twitter- melding der de også ber folk om å unngå området. (NTB)

Da politiet ankom var det fortsatt pågående skyting inne i bygningen. Guvernør Andy Beshear tvitrer at han er på vei til stedet.

En talsperson for politiet informerer om at fem personer ble drept under skyteepisoden. I tillegg skal skytteren også være død. Fem ofre, og et antall sårede.

– Vennligst be for alle familiene som er rammet, og for byen Louisville, tvitrer Beshear.

FBI har rykket ut i forbindelse med skytingen. Ifølge lokale WKYT hørte man fortsatt sirener i området en time etter at skytingen startet.

Oppdatering:

Den antatte gjerningsmannen strømmet angrepet direkte på internett før han selv ble skutt og drept av politiet, opplyser politiet i Louisville mandag ettermiddag.

Politimesteren identifiserte den mistenkte som Connor Sturgeon. 23-åringen ble fulltidsansatt i Old National Bank i fjor og har ikke tidligere hatt noen kontakt med Louisville-politiet.

Motivet er foreløpig ikke kjent.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.