Minst tre personer er drept i en skoleskyting ved Michigan State University mandag. Flere er tatt til sykehus med livstruende skader, og ingen er pågrepet.

Skytingen begynte klokka 20.18 lokal tid, tilsvarende 2.30 norsk tid, skriver BNO News. Nettstedet skriver videre at tre er drept og fem skadd, og viser til lokale tjenestepersoner og vitner.

Politiet på universitet bekrefter like etter 23.30 lokal tid at minst tre er bekreftet drept i skytingen.

– Det er tre som er bekreftet drept. Dette er i tillegg til de fem som er tatt til sykehus, tvitrer politiet. Tilstanden deres er ikke kjent.

Nødetater på stedet melder om «flere ofre», skriver Lansing State Journal på Twitter. Skyteepisoden fant sted inne i et skolebygg som heter Berkey Hall og i et bygg tilhørende studentforeningen.

Det ble også meldt om skyting på et treningssenter som heter IM East, men dette var ifølge lokale medier falsk alarm.

Klokka 21.16 lokal tid tvitret politiet at en mistenkt gjerningsperson har flyktet til fots. Politiet har lagt ut bilder av det de mener er gjerningsmannen. Han beskrives som en svart mann, som er kort og har på seg røde sko, denimjakke og baseballcaps.

– Folk i lokalsamfunnet både på og utenfor campus bør fortsette å søke tilflukt der de er, skriver politiet på universitet.

East Lansing er en collegeby øst for delstatshovedstaden Lansing. Michigan State University (MSU) er et offentlig universitet med rundt 50.000 studenter.

Michigans guvernør Gretchen Whitmer sier hun blir orientert om hendelsen.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.