Kong Charles har gitt ordre om at innetemperaturen i de kongelige residensene skal skrus ned til 19 grader for å bidra til å kutte utslipp av klimagasser.

Torsdag legger Buckingham Palace fram den årlige rapporten om den skattefinansierte delen av kongehusets utgifter.

Det britiske kongehuset merker den høye inflasjonen, men det er klimautslipp som har fått kong Charles til å skru ned innetemperaturen.

– Dere trenger ikke meg til å minne dere om at denne rapporten gjelder et år der inflasjonspress har ført til betydelig høyere priser på mange varer og tjenester, ikke minst energi og brensel, sier Michael Stevens, som har ansvaret for kongehusets økonomi.

Samtidig som prisveksten bidro til økte utgifter for kongehuset, gjorde vindkraftrelaterte inntekter at The Crown Estate – som forvalter kronens landområder – fikk rekordoverskudd.

The Crown Estate endte 2022 med et overskudd på 442,6 millioner pund, men det kommer altså ikke ansatte og kongelige til gode i form av innendørs varme.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.