Mediene fortsetter «granskningen» av Nord Stream-sabotasjen, men skjuler at de selv har aksjer i «oppklaringen». Nå er det danske TV2 som har vært nede og filmet Nord Stream 2. De finner at røret ble sprengt med en liten ladning plassert på røret. Rystelsene til 2,3 på Richters skala skyldtes det enorme presset fra gassen som strømmet ut.

Men helt til slutt i artikkelen kommer det inn eksperter som sier at selv om eksplosjonen var liten og målrettet, var den likevel uhyre profesjonelt utført. Kun en statlig aktør har de nødvendige ressursene.

Dermed slår de bena under TV2, som tydeligvis er ute etter å sannsynliggjøre at det kunne være en mindre aktør, som ukrainerne om bord i seilbåten «Andromeda».

Det tror ikke ekspertene noe på. De ukrainske seilerne har ikke kunnskapen.

Tittelen avslører hensikten:

Lille detalje på den ødelagte gasledning ved Bornholm sladrer om, hvordan sabotagen blev gennemført

Journalistene vil sannsynliggjøre at «andre» sto bak:

Den ujævne spids ser nemlig ud til at stamme fra en lille sprængladning på nogle få kilo.
Dermed viser optagelserne noget helt andet end det, myndighederne meldte ud sidste år.

Ved hjelp av en undervannsdrone har TV2 filmet gassledningen.

  • Det betonindfattede stålrør på havbunden er gasrørledningen Nord Stream 2.
    Røret ligger på randen af et stort krater i mudderet, og i vandet fem meter oppe ses den ende, som røret med bulen plejede at være forbundet med.
    Det er vredet ud af betonindfatningen og ligner næsten et enormt knæksugerør, hvor 12 meter rør peger skråt opad mod overfladen.
    Også dette rør er revet over med et næsten rent snit – men derudover er der ikke andre synlige skader på Nord Stream 2.
    Det viser helt nye undervandsoptagelser fra havet sydøst for Bornholm, der er blevet til i et samarbejde mellem den tyske tv-station RTL, den franske avis Libération, Ekstra Bladet og TV 2.

Det settes store ressurser inn på å oppklare sabotasjen. Eller er det for å bevise at det ikke var amerikanere og nordmenn?

Historien om «Andromeda» virker plantet, likevel har mediene fortsatt å pumpe ut nye «avsløringer». Ukraina har indignert protestert: – Det var ikke oss.

For å redde Ukrainas ære, har man servert en historie om at Zelenskij ikke var klar over sabotasjen hans egne generaler organiserte. Sporene leder nå tilbake til den ukrainske ledelsen, men ikke Zelenskij.

Hvor godtroende tror mediene og etterretningen at opinionen er?

TV2 har snakket med en haug av eksperter som kan forklare det rene bruddet i ledningen. Interessant nok kommer det frem at en del av røret mangler. Den har nok noen andre tatt med seg, sies det. Men så kommer det folk på banen som avviser at sabotasjen kan være utført av amatører.

Ifølge de sprængstofeksperter med militær baggrund, som har set billederne fra Nord Stream 2, er der dog alligevel flere tegn på, at en meget ressourcestærk aktør står bag.

– Det har været en videnstung operation. Det kræver viden at lave en fokuseret sprængning på de dybder, siger Niels Kamp og tilføjer, at der er flere tegn på, at Nord Stream 2 blev ødelagt af folk med forstand på sprængstof.

– Det, jeg ser her, er konsistent med de operative krav, jeg ville have, hvis det var min operation. Alt sammen meget videnstungt, siger han.

Nord Stream-sabotasjen var en stor operasjon med store politiske konsekvenser. Norske medier vil ikke snakke om den. Denne tausheten er talende. Hvis det er klokkeklart at Norge ikke var involvert, hvorfor ikke åpne alle glugger og endevende bevisene?

Så dukket «Andromeda»-teorien opp, og den har kommet i flere tapninger, med stadig flere detaljer. Mye tyder på at dette markerer et nytt eksempel på hvordan mediene er blitt sikkerhetsstabens talerør.

 

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2023-06-20-lille-detalje-paa-den-oedelagte-gasledning-ved-bornholm-sladrer-om-hvordan-sabotagen-blev-gennemfoert

 

– USA sprengte Nord Stream 1 og 2 med norsk hjelp

Ble minesveiperen KNM «Otra» brukt til trening av Nord Stream-sabotørene?

Faktisk.no blir latterligjort som statlig aktør i Nord Stream-saken

G7 og EU vil blokkere for russisk gasseksport også i fremtiden

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.