De siste årene har det svenske språket blitt beriket med en rekke nye ord. Grunnen er enkel: Samfunnet har endret seg, og det har manglet et språk for å beskrive den nye virkeligheten. Siden nødvendighet er oppfinnelsers mor, ble det derfor skapt nye ord. Et nytt, moderne svensk språk i orwellsk ånd. Disse ordene er allerede en så naturlig del av språket at ingen lenger reagerer på dem. Det er blitt vanlige, selvsagte og nødvendige.

Noen av ordene har vært i vokabularet før, men har endret betydning. Et eksempel på et slikt ord er «sprengning», som tidligere betydde planlegging og gjennomføring av sprengningsarbeider for å klargjøre grunn til byggearbeid eller utvide en gruve. I dag brukes ordet for å beskrive detonasjonen av en hjemmelaget eksplosiv enhet (det vil si en bombe), vanligvis ved boligbygg. Men bomber som eksploderer i nærheten av hjem, høres så brutalt og fryktelig ut. Nyhetssendingene foretrekker derfor å fortelle at «det var en sprengning», vanligvis supplert med at det er en «ukjent gjenstand» (en sykkelpumpe, et beger med rømme, en brusboks – eller en bombe?) og at ingen er pågrepet for gjerningen.

Andre nye ord er «förnedringsrån», (ran, ofte av barn og unge, hvor offeret også blir ydmyket ved å bli kledd av, tisset på og så videre, og hvor ranet ofte filmes og spres i sosiale medier), «stickskador», (kuttskader, til og med dødelige), «njutningsäktenskap», (muslim-godkjent prostitusjon hvor mannen kan gifte seg med en kvinne i en begrenset periode), «bombpojke» (mindreårig som prøver å sprenge folk) , «hedersmord», (drap utført for å bekrefte «ære» til drapsmannen/familien) , «könsstympning», (når en jentes ytre kjønnsorganer lemlestes for å hindre fremtidig seksuell nytelse), «hederskultur», (religiøse og kulturelle normer styrer og begrenser den enkeltes liv ned til førskolealder, ofte med støtte fra samfunnet) og mange, mange flere.

Eller hva med min personlige favoritt – «felskjutning»? En feilskyting oppstår når person A ønsker å skade eller drepe person B, men bommer på personen (eller er dårlig til å sikte) og i stedet skyter person C. De siste fem årene har et titalls personer, inkludert flere barn, blitt drept i slike feilskytinger, bare i Stockholm. Antallet øker også etter hvert som antallet skytinger øker og er ikke lenger begrenset til kriminelle miljøer, men foregår på tider og steder hvor vanlige folk beveger seg.

Til disse kommer det ofte brukte uttrykket «på fel plats vid fel tid». Det å være på feil sted til feil tid har imidlertid ingenting å gjøre med rare innfall på merkelige tidspunkter – i praksis kan det bety at du ligger og sover i sengen klokken tre om natten, sitter på bussen på vei til jobb eller at barnet ditt sykler hjem fra skolen. I stedet er fellesnevneren at en som ikke er en alvorlig kriminell, blir skutt, sprengt eller knivstukket.

Ble barnet ditt skutt og drept på bussholdeplassen? Svever du mellom liv og død etter å ha blitt angrepet med en machete mens du var ute og luftet hunden? Sprenges huset ditt mens familien sover i sengene sine? Stille. Alt er under kontroll, Sverige er et trygt sted, men du var dessverre på feil sted til feil tid.

Så kommer det konstante spørsmålet tilbake: Hvordan kunne det bli slik?

På noen tiår har Sverige blitt forvandlet fra et av verdens tryggeste land til et av de mest utrygge. Årsaken er enkel: En massiv og ukontrollert innvandring fra land hvor vold er vanlig og hvor rettferdighet skapes uten innblanding fra samfunnet, kombinert med svak eller ikke-eksisterende integrering. Nei, alle innvandrere er ikke kriminelle, men de kriminelle klanene og den ekstreme voldskulturen er knyttet til innvandring. Som noen en gang sa: «Hvis du tar Midtøsten til Sverige, blir Sverige som Midtøsten».

Nå er vi der. I Midtøsten. Drap, skytinger og eksploderende bomber er nå så vanlig at de sjelden blir mer enn små oppslag, og som de fleste svensker har jeg normalisert situasjonen. Det er rett og slett slik det er.

For å innse det absurde innholdet i den nye orden og hvor patologisk sykt samfunnet er blitt, er det nødvendig å løfte seg ut av normalen og se Sverige fra et annet perspektiv. Å være i et annet europeisk land og oppleve hvordan titusenvis av mennesker kan feire høytider uten å bli plaget av skyting eller eksplosjoner, er nesten et sjokk.

Men vold er ikke en naturlov. Det trenger ikke være slik det er i Sverige. Det er mulig å skape en bedre fremtid ved å ta riktige beslutninger.

For Sverige og svenskene er det for sent. Det er ikke mulig å snu trenden nå – å gjøre dét krever drakoniske tiltak som ingen politikere er villig til å innføre – og om bare noen få år vil etniske svensker være en minoritet i sitt eget land. Men Norge, Danmark og andre europeiske land trenger ikke gå samme skjebne i møte. Dere kan velge en annen, tryggere vei. En mer realistisk og realitetsbasert vei – selv om det betyr at dere må stille strenge krav til deres politikere og våge å fremstå som politisk ukorrekte.

Men spørsmålet er: Har dere egentlig noe valg? Hvis dere ikke gjør det, vil dere også snart bli introdusert for feilskytinger og bombegutter. Da gjenstår det bare å be en bønn om at barna dine aldri vil være på feil sted til feil tid.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.