NTB

Russlands invasjon av Ukraina har gjort Sveits til et sentrum for spionasje fra Russland og Kina, sier Sveits’ etterretningstjeneste i sin årlige rapport.

– Russland har ødelagt den regelbaserte fredsordenen i Europa. Det har blitt stadig mindre effektivt for internasjonale forum som FN og OSSE å opprettholde sikkerhet og fred i Europa, det er ingen tegn til en ny stabil verdensorden, sier Sveits’ føderale etterretningstjeneste FIS.

I Sveits som i resten av Europa endres sikkerhetsbildet av den voksende rivaliseringen mellom Vesten og Kina, som forsterkes av krigen i Ukraina.

– Trusselen som fremmes mot Sveits av utenlandsk spionasje, i hovedsak russisk og kinesisk, forblir høy. I Europa er Sveits en av statene med høyest antall russiske etterretningsoffiserer som opererer under diplomatisk dekke, dels på grunn av landets rolle som vertskap for internasjonale organisasjoner, skriver FIS.

Genève huser flere FN-organisasjoner og FNs europeiske hovedkvarter, og det er hundrevis av diplomater i byen. I tillegg sitter Sveits i øyeblikket i FNs sikkerhetsråd.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.