Ifølge Wagner-gruppens egen Telegram-konto har «borgerkrigen offisielt begynt». Det ifølge Amir Tsarfatis Telegramkanal, som har et slikt vell av opplysninger at israelsk etterretning må stå bak. Det som kommer frem er nok til å skremme vettet av et vanlig menneske. Som at verifiserte kilder påstår at Wagner har erobret en base med atomvåpen.

“The civil war has officially begun’

Prigozjin reagerte på Putins tale ved å fremstille seg som en ridder mot korrupsjon.

«Because of Putin, Russia lives in corruption, fraud and bureaucracy. We are not going to obey Putin, and we will not surrender. We are patriots, and we are marching to Moscow. We will not abandon the war against the Ukrainians, and we will continue it with all our might.»

Også NRK har forsøkt å koble Prigozjin til Alexej Navalnyjs anti-korrupsjonsprogram. Det er vanskelig å se noen likhet. Prigozjin er en krigsherre.

Rykter er et våpen i en flytende situasjon. Ifølge Tsarfati har det brutt ut opprør i et fengsel i Moskva der Prigozjin har støtte.

Bilder ved innfartsveiene til Moskva viser soldater som setter opp sperringer.

Butikkene er fulle av folk som hamstrer.

All major supermarkets in Russias big cities are packed with worried civilians that are buying food supply for weeks!

I guess the Russians know what we all know – this coup attempt ain’t gonna be short and peaceful!

Tsarfatis kanal sier det første sammenstøt mellom Wagner og Nasjonalgarden fant sted nord for Voronesj og at nasjonalgarden flyktet og etterlot seg våpen og pansrede kjøretøy.

The first skirmish between the Wagner and units of the Russian Guard has just taken place on the Rostov-Moscow highway.

The National Guard fled, leaving their weapons and several armored personnel carriers, and the Wagnerist column continued to move towards Moscow.

Hvis dette stemmer er det ekstremt seriøst. Faneflukt er noe Putin ikke tåler. To fly forlot Moskva med kurs for St.Petersburg og det spekuleres i at Putin var om bord i ett av dem.

Putin er aldri satt på prøve tidligere. Under Kursk-ulykken befant han seg i Sotsji, men måtte fly til Murmansk og vise empati med ofrene.

Denne gang gjelder det hans og regimets overlevelse.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.