American Civil Liberties Union (ACLU) er nå så ødelagt at det er umulig å reparere denne ikke-statlige organisasjonen. Den siste spikeren i kista er at ACLU stilte krav om at en dødsdømt mann skulle få kjønnsoperasjon før henrettelsen.

Jenny Holland er ikke spesielt imponert i en artikkel i Spiked.

I mars 1984 satt 14 år gamle Karen Slattery barnevakt for to barn i Florida, da Duane Owen brøt seg inn. Han voldtok den unge jenta gjentatte ganger, og avsluttet med å stikke henne ihjel med en kniv.

To måneder senere brøt Owen seg inn i hjemmet til 38 år gamle Georgianna Worden, som han voldtok og deretter slo ihjel med en hammer. Worden ble funnet død i senga si av ett av hennes barn.

Owen ble tatt, siktet og dømt til døden for de grusomme forbrytelsene. Etter tre tiår på death row, ble Owen henrettet.

Samme dag kom ACLI med en uttalelse som inneholdt sterk kritikk av Florida.

Did the ACLU condemn the use of the death penalty? No. Did it allege that the killer had not received a fair trial? Also no.

ACLUs hovedkritikk dreide seg om at fengselsvesenet i Florida ikke var villig til å sørge for at Owen fikk gjennomgå en kjønnsoperasjon før henrettelsen. Ifølge ACLU var dette å nekte Owen nødvendig medisinsk behandling, noe som ifølge ACLU førte til enorm lidelse for Owen.

Tidligere fokuserte ACLU på ytringsfrihet, homorettigheter og retten til en rettferdig rettssak.

The ACLU of today, however, is fighting for the right of a sexual sadist and murderer to obtain taxpayer-funded breast implants.

At ACLU insisterer på å kalle den mannlige voldtektsforbryteren og drapsmannen for en kvinne, er jo typisk.

Something has gone very, very wrong in liberal institutions throughout the English-speaking world.

Det er ikke så voldsomt mye bedre i Norge og Sverige, for den saks skyld.

Mange amerikanere (og nordmenn) blir demoralisert av galskapen som fortsetter uten ende, verre og verre for hvert år som går.

Dette er delvis en generasjonskrise, skriver Holland. Det er en veldokumentert tilbøyelighet blant yngre mennesker til å se bort fra liberale prinsipper som ytringsfrihet og forsamlingsfrihet til fordel for ideer rundt såkalt equity, anti-rasisme og LGBTQ-ideologi.

På 60-tallet tok ACLU ytringsfriheten så alvorlig at de forsvarte Ku Klux Klans og nazister rett til å ytre seg. I dag er de mer opptatt av retten til en grusom forbryter som vil bli en «kvinne».

Etter at Trump ble valgt klikket det helt for ACLU, som økte budsjettet til det tredoble, rundt 300 millioner dollar.

I ACLUs årlige rapporter fra 2017 og 2019 finner man hverken First Amendment etter ytringsfrihet omtalt.

Transgalskapen infiserer alle de gamle liberale organisasjonene. Planned Parenthood finner det krenkende å bruke begrepet kvinners rettigheter i debatten om abort.

Apparently, this ‘erases the experiences and identities of queer, nonbinary and trans folks’.

Det disse to nylige uttalelsene viser oss er at institusjonene mange av oss en gang respekterte, nå leder an i å forkynne grunnleggende løgner om menneskelig biologi, skriver Holland.

Og hvis de tar så feil på noe helt grunnleggende, hvordan kan vi i det hele tatt stole på disse institusjonene lenger?

Svaret gir seg selv. Vi kan ikke stole på institusjoner, politikere, medier og akademia. Slik er hverdagen anno 2023.

Holland mener det er på tide at liberale amerikanere som fortsatt har vettet i behold engasjerer seg, for å redde stumpene av noe som er ekte liberalt, noe som har en menneskelig og samfunnsmessig betydning.

Civil liberties are currently under greater assault in the West than they have been in some time. Big Tech is censoring dissenting views.

I tillegg har vi gjennomgått et rent tyranni under pandemien, og nå ruineres vestlig økonomi på grunn av sinnssyke klimatiltak. Samtidig fengsler Biden-regimet innenlandske terrorister. Mange av disse har ikke gjort noe annet galt enn å ha oppholdt seg i Washington D.C. 6. januar 2021.

Friheter amerikanere (og nordmenn) en gang tok for gitt er under massivt press.

Defenders of civil liberties are needed now more than ever.

Men ikke regn med ACLU, avslutter Holland. De er nå en viktig del av problemet.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.