Velgerne i Sveits støtter både en ny klimalov og et forslag om å innføre en global minstesats for selskapsskatt, ifølge foreløpige prognoser.

Men en økning i formueskatten for de rikeste ser ut til å bli nedstemt, skriver E24.

Genève-kantonen i Sveits holdt søndag regionalvalg der innbyggerne skulle stemme om en økning i formuesskatten fra 1,0 prosent til 1,5 prosent.

Mer enn 55 prosent av velgerne har stemt imot forslaget, viser foreløpige resultater. Det melder Bloomberg og Tribune de Genève.

I perioden før folkeavstemningen har flere motstandere av økt formueskatt fremhevet Norge som et skrekkens eksempel.

– Vi vil absolutt unngå det norske syndromet der de rike flytter, sa Vincent Subillia, president for Genèves handels- og industrikammer, i et intervju med Bloomberg før folkeavstemningen.

Søndagens folkeavstemning handler også om en mulig innføring av 15 prosent selskapsskatt for store multinasjonale selskaper. Denne skatteøkningen har stor støtte, hele 80 prosent av velgerne er for at utenlandske selskaper skal betale skatt i Sveits, ifølge tall fra den nasjonale kringkasteren SRF og GFS Bern.

Formålet med skatten er å hindre at store multinasjonale selskaper kan slippe unna skatt ved å etablere seg i land med lav selskapsskatt.

Skattesatsen som er foreslått er 15 prosent.

Ifølge NTB ser det også ut til at en ny klimalov vil få flertall. Prognosene fra instituttet GFS Bern tyder på at over 58 prosent støtter klimaloven, som vil binde Sveits til å oppnå fullstendig klimanøytralitet innen 2050.

Forslaget ble lagt frem av 200 forskere etter at Sveits har opplevd en uvanlig varm vår.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.