NTB

Klokka 10 lokal tid stengte stemmelokalene i Sveits. De første prognosene viser at høyrepopulistene ligger an til å få 29 prosent av stemmene.

Valgkampen har vært preget av utspill om innvandring, prisstigning og identitetspolitikk. Det ligger an til at høyrepopulistiske Folkepartiet (SVP) henter inn de fleste velgerne de tapte ved valget i 2019, og at grønne partier går tilbake.

De første prognosene søndag viser at Folkepartiet ligger an til å få en oppslutning på 29 prosent – en framgang på litt over tre prosentpoeng – ifølge markedsundersøkelsesbyrået GFS Bern.

Samtidig ligger Sosialdemokratene an til å få 17 prosent, mens sentrum-høyre-partiet Sentrum ligger an til å få 15 prosent.

I valget i 2019 gikk venstreorienterte De grønne og sentrumsorienterte Liberale grønne sterkt fram og fikk over 20 prosent oppslutning til sammen. Det meste tyder på at partiene mister makt.

– Det virker som om folk har vent seg til tanken på klimaendringer, sier valgforskeren Pascal Sciarini ved universitetet i Genève.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.