I fjor døde 45.947 personer i Norge. Dette var en økning på 10,2 prosent fra 41.713 dødsfall året før, viser tall fra Folkehelseinstituttets dødsårsaksregister. Det allerede rekordhøye antallet dødsfall i 2021 steg med ytterligere 4.234 dødsfall. Dødsfall etter hjerte- og karsykdommer økte markant i 2021. I fjor økte dette antallet ytterligere til 10.381.

Dette er store tall for et lite land. 4.234 personer delt på 365 dager gir en overdødelighet i Norge på 11,6 personer per dag. Overdødeligheten per uke tilsvarer drøyt 81 personer.

Dødeligheten går selvsagt litt opp og ned. Gjennomsnittlig i år 2022 døde derimot daglig 11-12 nordmenn flere enn året før, over 81 hver uke.

Hva tok livet av 81 nordmenn per uke i fjor? Man skulle tro at landets myndigheter ville være svært opptatt av å finne ut av dette og løse problemet. Så langt har de vært bemerkelsesverdig passive og tause.

Dette er del av en større internasjonal trend. Som jeg har skrevet om tidligere hadde en rekke land, fra Australia til Finland, en stor offisiell overdødelighet i 2022. I noen land ser overdødeligheten ut til å ha begynt i 2021. Selv om tallene svinger litt finnes det tendenser til overdødelighet flere steder også i 2023.

I løpet av en periode på 18-24 måneder mellom 2021 og 2023 har vi sett en uforklart overdødelighet som i alle fall har tatt livet av titusenvis av mennesker. Trolig dreier antallet seg om hundretusenvis av ekstra døde internasjonalt i denne tidsperioden. Bare ett land, Storbritannia, hadde minst 40.000 flere døde enn normalt i 2022. Mange unge mennesker dør også.

Helsemyndighetene antyder at koronaviruset covid-19 ikke lenger er den primære årsaken til denne overdødeligheten. De oppgir derimot ikke noen annen troverdig forklaring. Det gjør heller ikke norske myndigheter.

NRK innrømmer at etter et halvt århundre med nedgang har det de siste 2 årene plutselig vært en stor økning av antallet personer som dør av hjertesykdom. NRK påpeker korrekt at andre land også opplever en lignende utvikling på samme tid. Men igjen får vi ingen god forklaring på dette fra mediene eller myndighetene. De forsikrer oss bare om at dette i alle fall ikke skyldes koronavaksinene.

Er dette sikkert? I løpet av et par år har mennesker over store deler av verden mottatt milliarder av injeksjoner med koronavaksiner. Mange av disse, som de fra Pfizer og Moderna, er mRNA-baserte. De var hasteutviklet i strid med normale medisinske prosedyrer og benytter en eksperimentell genteknologi som aldri tidligere var blitt brukt på mennesker i stor skala. Det ubehagelige faktum er at da de ble gitt var det veldig mye folk ikke visste om mulige bivirkninger.

Det kommer stadig mer alamerende tegn på at mulige helseskader fra mRNA-baserte koronavaksiner er langt større og til dels farligere enn publikum fikk vite da de tok dem. Blant annet finnes det sterke mistanker om at vaksinene i en del tilfeller kan direkte bidra til hjerteproblemer. De påvirker muligens fertiliteten. Kanskje svekker de også immunforsvaret.

Det er et ubehagelig faktum at mange av landene som rapporterer om høy overdødelighet også har en høy andel av personer som har mottatt koronavaksiner.

En vitenskapelig gyldig hypotese som passer de fleste tilgjengelige data per i dag er at mange av de uforklarte dødsfallene i hovedsak skyldes koronavaksinene. Ingen eksperter har fremsatt noen troverdig alternativ forklaring, hverken på nasjonalt eller på internasjonalt nivå.

Det er på høy tid å kreve en offentlig forklaring på dette. Hva tok livet av 81 nordmenn per uke i år 2022, mellom elleve og tolv personer hver dag i snitt?

De var ikke bare tall i en skremmende statistikk. De var medborgere og virkelige mennesker av kjøtt og blod. Hver person som ble et offer for overdødeligheten var en far, mor, datter, sønn, søster, bror, onkel, nabo, venn eller kollega. Hva hendte egentlig med dem? De pårørende har krav på å få vite dette.

Resten av befolkningen har også krav på å få vite hva som har skapt overdødeligheten. Hva kan vi selv gjøre for å unngå samme skjebne? Hvis mange av dødsfallene virkelig skyldes koronavaksiner, finnes det noe de vaksinerte kan gjøre for å redusere risikoen for hjertesykdom eller andre helseskader?

Hvis overdødeligheten skyldes noe annet så må man finne årsaken og gjøre noe aktivt med den. Det er uakseptabelt at tusenvis av mennesker dør uten at noe konkret blir gjort for å stoppe trenden.

Vi trenger en troverdig forklaring på over­dødeligheten

Hva skapte den internasjonale bølgen av overdødelighet i 2022?

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.