Et radikalt lovforslag som fremmes i delstaten California i USA truer med å stemple foreldre som barnemishandlere hvis de nekter å «bekrefte» sine barns forvirring rundt kjønnsidentitet.

AB 957, som allerede er blitt behandlet i rettskomitéen i Senatet i California, krever at dommere som håndterer strid om foreldreretten over transkjønnede barn etter skilsmisse favoriserer mora eller faren som støtter barnets såkalte nye kjønnsidentitet.

En mann og ei kvinne har fått ei datter sammen. Nå hevder jenta plutselig at hun egentlig er en gutt. Hvis mora støttet dette, men faren ikke gjør det, vil mora automatisk få foreldreretten. Å motsette seg at ditt eget barn skal endre kjønn, kanskje med medisinske inngrep, kan altså snart bli ansett som barnemishandling i California.

Tilfeller av kjønnsdysfori eller kjønnsidentitetsforstyrrelser har vokst kraftig de siste årene.

Motstanden mot lovforslaget AB 957 var bred og interessant. Det var mange latino-foreldre, mange sykepleiere, noen prester, samt demokrater fra San Francisco og Los Angeles. Hundrevis av foreldre deltok på høring for å motsette seg forslaget.

Ingenting av dette betydde derimot noe for Demokratene, som stemte for å vedta lovforslaget. Lori Denise Wilson (Demokrat) sa at lovforslaget hennes, som anerkjenner «TGI»-barn (transpersoner, kjønnsvarierte, intersex), var nødvendig for å adressere «foreldre som er fiendtlig innstilte til deres barns kjønnsidentitet».

Den republikanske politikeren Scott Wilk er ikke tilhenger av lovforslaget. Han kommenterte at under hans mange år som aktiv politiker i delstaten har det vært mange lovforslag som beskytter barn. Nå trenger vi derimot en lov for å beskytte foreldrene, hvis de ikke støtter synspunktene til regjeringen. «Hvis du elsker barnet ditt, må du flykte fra California,» la Wilk til.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


California taper skatteinntekter, må redusere utgiftene

California: Senatet vedtar lovforslag som forbyr ansatte å stanse butikktyver

Transseksuell forfatter truer med å kutte strupen på Harry Potter-forfatter

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.