Russland tar til orde for en åpen og objektiv internasjonal etterforskning av Nord Stream-sabotasjen.

Bare uker før de to Nord Stream-rørledningene ble sprengt, advarte CIA Ukraina mot å gjennomføre sabotasjeaksjonen de hadde fått kjennskap til. Det skrev Wall Street Journal tirsdag, med henvisning til at CIA hadde mottatt detaljert informasjon om en ukrainsk plan om å sprenge de to gassrørledningene i Østersjøen.

Informasjonen kom ifølge avisens kilder fra Nederlands militære etterretningstjeneste, som hadde fått kjennskap til at et sabotasjeteam fra Ukraina planla å leie en seilbåt og benytte denne til å frakte en gruppe dykkere til stedet der rørledningene skulle sprenges.

Onsdag kommenterte ministerråd Andrej Ledenev ved den russiske ambassaden i Washington disse opplysningene. Han sa at det trengs en åpen og objektiv etterforskning, og at det han mener er USAs rolle, bør «klargjøres».

– Det ville vært nyttig å tenke på årsakene bak den gjenstridige uvilligheten fra et samlet Vesten om å iverksette en åpen og objektiv internasjonal etterforskning under oppsyn av FNs sikkerhetsråd av terrorangrepene i Østersjøen, uttalte Ledenev.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.