NTB

Økokrim har besluttet å åpne etterforskning mot advokat og tidligere toppsjef Erling Ueland i Advokatfirmaet Schjødt, basert på mistanke om korrupsjon.

Saksforholdet er også til behandling i Disiplinærnemnden for advokater, skriver Økokrim i en pressemelding.

– Vi har besluttet å åpne etterforskning for å undersøke om det foreligger straffbare forhold. Mulig overtredelse av korrupsjonsbestemmelsen er tema for etterforskningen, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth.

Bakgrunnen for etterforskningen er saken hos Disiplinærnemnden og flere oppslag i mediene.

Ingen avhør eller beslag er gjort i saken hittil.

Skal ha tilbudt penger til næringslivstopp

Saken har vært mye omtalt av Dagens Næringsliv , og dreier seg om at Ueland skal ha tilbudt én million kroner ti til investeringstoppen Jon Christian Syvertsen for advokatoppdrag.

Syvertsen er sjef for Klaveness Marine, og beskyldningen mot Ueland går på at han skal ha tilbudt penger for å få dem som kunder. Ueland var ifølge DN på dette tidspunktet toppsjef i Schjødt.

Firmaet skal ifølge DN i forkant av dette ha boikottet advokatfirmaet Schjødt over lengre tid.

I permisjon

Ueland selv har ikke kommentert anklagene. Advokatfirmaet Schjødt skriver i en pressemelding sendt til NTB og flere medier at han nå har tatt permisjon fra firmaet.

– Vi er i dag informert om at Økokrim vil åpne etterforskning for å undersøke om det foreligger et straffbart forhold knyttet til de anklager som er fremmet av Jon Christian Syvertsen og Klaveness Marine AS mot advokat Erling Ueland. Ueland har i samråd med oss besluttet å ta permisjon for å bistå etterforskningen inntil avgjørelse foreligger, skriver presseansvarlig partner Per Ristvedt i Schjødt.

– Styret i Schjødt har gjennomført en grundig intern vurdering av saken med relevant ekspertise og har også innhentet en ekstern vurdering fra advokatfirmaet Hjort. Begge vurderingene konkluderer klart med at Erling Ueland ikke har gjort noe galt i forbindelse med møtet med Syvertsen, legger han til.

– Vi imøteser Økokrims etterforskning og har ut over det ingen kommentarer til saken før de har konkludert, skriver Ristvedt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.