NTB

De tre som ble pågrepet i forbindelse med at det ble skutt mot en bolig på Gjøvik natt til mandag, er siktet for grove trusler eller medvirkning til dette.

Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

– Det vil bli foretatt nye avhør av de tre siktede i dag. Etterforskningen fortsetter for fullt, og vi kan ikke utelukke ytterligere pågripelser. Politiet mener fortsatt at skytingen var målrettet og ikke tilfeldig, skriver politiet i pressemeldingen.

Ingen ble fysisk skadd i skytingen.

Politiadvokat Trine Hanssen sier til NTB at de tre foreløpig ikke er siktet for andre forhold enn grove trusler.

– Vi mener at alle tre har en tilknytning til skytingen, men jeg vil ikke si noe om hvilke roller vi mener at de har hatt, sier hun.

– Vi vil fremstille alle tre for fengsling i Østre Innlandet tingrett på Hamar i morgen, men vi har foreløpig ikke avklart hvor mange ukers varetekt vi vil be om, sier Hanssen.

Hun vil ikke si noe om hvorvidt de siktede er kjent for politiet fra før.

Joachim Sopp Onsrud er forsvarer for en av de siktede. Han sier til Oppland Arbeiderblad at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Klaus Munkeby Linaae, som forsvarer en av de andre siktede, sier at de ikke har tatt stilling til siktelsen, mens den tredje siktedes forsvarer, Ove Herman Frang, ikke vil kommentere saken.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.