NTB

Koronapandemien og myndighetenes tiltak har endret livet på lang sikt, svarer 42 prosent av deltakerne i en tysk spørreundersøkelse.

Halvparten av de spurte sier pandemien ikke har endret livet deres på lang sikt, mens rundt 7 prosent av de 2098 deltakerne ikke svarte.

De som mener livet har blitt annerledes, inkluderer 30 prosent som sier livet har forandret seg til det verre, samt 12 prosent som mener de først og fremst har opplevd positive endringer.

Unge sier i større grad enn eldre at livet har blitt verre.

Spørsmålet som ble stilt var: «Når du ser tilbake på koronapandemien med en viss avstand, vil du si at livet har endret seg på lang sikt som følge av pandemien og myndighetens tiltak for å begrense den?»

I likhet med en rekke andre land innførte Tyskland i mars 2020 tiltak og restriksjoner som påvirket store deler av samfunnet, inkludert regler om hjemmekontor og begrensningene i nærkontakter.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.