Søndag var årets Bilderberg-møte over, uten at subsidierte medier tok notis av det. For 69. gang har verdens mektigste politikere og private næringsaktører samlet seg i lukkede luksusomgivelser med ekstremt vakthold og null presseinnsyn, og lite lekket ut fra det luksuriøse Pestana-palasshotellet i Lisboa. Vi regner imidlertid med at Kjersti Braathen fra DNB og Øyvind Eriksen fra Aker har hatt det gildt sammen med Børge Brende, Jens Stoltenberg og resten av elitelaget fra utlandet.

Bilderberg-møtene er et myteomspunnet krysningspunkt mellom elite-nettverking, diplomatisk toppmøte og lobbyarena for transnasjonale økonomiske interesser, og denne hemningsløse sammenblandingen av politikk og privat næring i lukkede rom dyrker naturligvis frem konspirasjonsteorier som mugg i en brødboks.

Overhodet ingen konspirering å spore!

Deltagerne selv insisterer imidlertid på at ingenting viktig blir avgjort over champagneglassene, og alt pratet om hemmelig konspirering er slemme konspirasjonsteorier. Det er jo helt utenkelig at rikfolk som drikker sammen, mister både hemninger og forsiktighet og hopper i seng med hverandre på flere måter enn rent bokstavlig. Eliten gjør ikke sånt. Hallo!

Det vi vet, var at årets møte fremsto mer som et krigsråd enn noengang tidligere: Selv med strålende sol på himmelen var det mørke skyer over forsamlingen, som jo har måttet avstå fra kanapéene et par år på grunn av covid-skandalen – som for øvrig også bare er en konspirasjonsteori, siden vaksinene og lockdown virket helt suverent. Å si noe annet er konspirasjonsteorier.

En kinesisk konspirasjon mot vestlige konspiratører?

Kina, Ukraina, Russland, NATO, krig og AI veide tungt på timeplanen, og da blir selvpåførte finansproblemer og den selvpåførte «energiomstillingen» som ikke fungerer, bare cocktailbær i forhold. Ukrainas utenriksminister kom ikke til Lisboa fordi han elsker champis og kake. Heller ikke for å hedre den mangeårige Bilderberg-kongen Henry Kissinger på hans hundreårsjubileum. Eks-komikeren i evig feltantrekk var der for å snakke våpen sammen med Bidens direktør for nasjonal etterretning, Avril Haines, og seniordirektør for strategisk planlegging i det nasjonale sikkerhetsrådet, Thomas Wright.

Omkring kretset også en skyggefull flokk av strateger og grå eminenser fra Det hvite hus, blant annet Jen Easterly – direktøren for «Cybersecurity and Infrastructure Security Agency». Hun uttalte nylig at den vestlige verden står overfor to «epoke-definerende trusler og utfordringer» i form av kunstig intelligens og Kina. Fiffen har altså sine bekymringer, men ingen ser ut til å ha den minste evne til å gjøre noe med dem.

Bidens seniorrådgiver for Kina ved handelsdepartementet, Elizabeth Economy (ja, hun heter faktisk det) mener Kinas overordnede mål er «å omorganisere verdensordenen», noe som ble diskutert med stor bekymring blant Bilderbergerne. Dette kan fremstå som ganske corny, ettersom samtlige til stede er dypt dedikert til å omorganisere verdensordenen gjennom Bond-skurken Klaus Schwabs ville teorier og FNs Agenda 2030.

Men alt dette er definitivt konspirasjonsteorier, til tross for at nettsidene til WEF, FN og Biden selv er stolte av det. Er man i det virkelig konspiratoriske hjørnet, kan man altså se konturene av at en vestlig gruppe konspiratører som vil ta over verden, er utfordret av en kinesisk gruppe konspiratører som vil ta over verden, og det skaper stor bekymring.

For deg som alminnelig borger er dette naturligvis ingenting å bekymre seg for, siden det er … you guessed it … konspirasjonsteorier.

Likevel advarte altså Elizabeth Economy (Biden-Economy, get the joke?) om fremveksten av det hun kalte «en Kina-sentrisk orden med sine egne normer og verdier», og ryktene går om at horder av deltagere måtte få påfyll av årgangs-sprit og kokain for å roe nervene. Bilderbergere har nemlig ikke noe imot en ny verdensorden, men de vil at den skal produseres på Bilderberg, ikke made in China!

Alt rolig på vestfronten

Ellers skjedde det overhodet ingenting, og det var ingen tegn til noen konspiratorisk eller tvilsom sammenblanding. Når den spanske utenriksministeren diskuterer Ukraina med NATO-sjefen innenfor hørevidde av noen av verdens mest ivrige investorer, som Henry Kravis, eller hedgefondsjef Kenneth Griffin (den 21. rikeste mannen i Amerika), så er det helt problemfritt.

Dette økonomiske elitelaget er helt avhengig av å ha informasjonsfordelen over konkurrentene for å generere flere milliarder, men hvis du lurer på hva Griffins og Van Rappards egentlig gjør på Bilderberg-møtet, så er det ikke for å ha lange ører om geostrategiske profittmuligheter og smøre politikere med grønn Swix og hvitt pulver. Langt ifra! De var bare der for kalkunen og for å prate om golf med kompisene sine. Å påstå noe annet er konspirasjonsteorier fra folk med foliehatt.

Eliten jobber steinhardt for deg! Pressekonferansen på slutten av Bilderberg-møte var imidlertid bare teoretisk. Som alltid.

 

 

Kommer!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.