Bilderberg-gruppen holdt nylig et krigsråd i Washington. Politikere, spioner og mektige forretningsfolk samlet seg for å planlegge vår fremtid.

Det var det første fysiske møtet etter en pause siden 2019 som følge av pandemien. Gjestelisten var celeber, og inkluderte NATO-sjef Jens Stoltenberg, ifølge The Guardian.

After a pandemic gap of two years, the elite global summit is being rebooted in a security-drenched hotel in Washington DC, with a high-powered guest list that includes the heads of Nato, the CIA, GCHQ, the US national security council, two European prime ministers, a healthy sprinkle of tech billionaires, and Henry Kissinger.

Bilderberg-gruppen har forsøkt å kontrollere den vestlige verdensorden i nesten 70 år. Men de siste to årene har alt vært flytende. BLM, pandemi, energikrise, krig i Ukraina og Biden-katastrofen er bare noen av stikkordene.

Konferansen var derfor preget av kaos og krise, i motsetning til forrige møte i 2019, med de trivelige temaene  «A Stable Strategic Order» og «What Next For Europe?»

This year however, the agenda reeks of chaos and crisis. Top of the schedule is the blandly terrifying item «Global Realignments», followed by «Nato Challenges», the biggest of which is obviously Ukraine.

Man trenger ikke være særlig konspiratorisk anlagt for å bli en smule bekymret når tidligere ledere for britisk og amerikansk etterretningstjeneste, NATO-sjefen og Wall Street-milliardærer samles for å diskutere «globale omstillinger» og krig.

To be sure, the Washington conference is a high-level council of war, headlined by the secretary general of Nato, Bilderberg veteran Jens Stoltenberg. be sure, the Washington conference is a high-level council of war, headlined by the secretary general of Nato, Bilderberg veteran Jens Stoltenberg.

Fra Canada deltok Chrystia Freeland, hun som sto bak de drakoniske tiltakene mot truckerne. Freeland er Canadas visestatsminister og halvt ukrainsk.

Den ukrainske ambassadøren til USA deltok også. Oksana Markarova kom i følge med direktøren for Naftogaz, det statlige olje- og gasselskapet. I tillegg deltok USAs assisterende forsvarsminister.

Zelenskyj deltok muligens via link. Den ukrainske presidenten hadde et møte noen dager før konferansen med Alex Karp, som driver Palantir, et selskap som spesialiserer seg på overvåkning og dataanalyse, og finansieres av CIA.

Palantir, which was set up by billionaire Bilderberg insider Peter Thiel, has agreed to give “digital support” to the Ukrainian army, according to a tweet by the country’s deputy prime minister.

Gjestelisten var overfylt av militære rådgivere, blant annet en tidligere leder av Joint Chief of Staff. Man finner ikke særlig mange mektigere militære rådgivere enn dette. USAs tidligere finansminister og utenriksminister James Baker deltok også på møtet, en viktig aktør i Washingtons krigsmaskineri.

Bilderberg is sometimes dismissed as a talking shop or crazed imagining of conspiracy theorists. But in reality it is a major diplomatic summit, attended this year as ever by extremely senior transatlantic politicians, from the US commerce secretary to the president of the European Council.

Mens WEF og Schwab kjører Tesla, så ankommer Bilderberg-deltagerne i Rolls Royce. Bond-skurken Klaus Schwab er forøvrig et tidligere medlem av Bilderbergs styrekomite, og har fortsatt innflytelse der.

His “Great Reset” looms large over the Washington conference, with “Disruption of the Global Financial System” at the heart of the agenda.

Forstyrrelse av det globale finansielle systemet? Nothing to see here, move along! 

Den globale elite samles i Davos, sveitsiske soldater sørger for fiffens sikkerhet

Enkelte stiller spørsmålet ved det rent etiske ved å diskutere temaer som «Energy Security and Sustainability» med toppsjefene for oljegiganter som BP, Shell og Total, eller «Post Pandemic Health» med toppsjefene for Pfizer og GlaxoSmithKline.

There’s also «Post Pandemic Health» with the CEOs of Pfizer and GlaxoSmithKline, who are locked away for days with Wall Street investors and no press scrutiny.

Men nå må vi ikke få panikk og starte å konspirere! Kanskje de diskuterte familiepolitikk eller noe annet hyggelig?

Bilderberg ble jo dannet på 50-tallet i ren velvillighet, som et fellesprosjekt av britisk og amerikansk etterretning. Og dagens sjef for CIA William Burns bringer arven videre.

Burns is a former US ambassador to Russia and was elected to Bilderberg’s steering committee just a few months before Joe Biden gave him the job, whereupon he discreetly resigned his seat.

Revolving doors er et uttrykk for den nye tiden vi lever i. Fire andre etterretningssjefer deltok på møtet i Washington, så både fransk, britisk og amerikansk etterretning var godt representert. Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan var også tilstede, det var også tidligere CIA-sjef og general David Petraeus, samt Sir John Sawers fra MI6, som er styremedlem i Bilderberg-gruppen.

Og selvsagt dukket Henry Kissinger opp, mentoren til Klaus Schwab holdt hoff i hotellbaren. Kissinger (99) har deltatt på møtene til Bilderberg siden 1957.

The prince of realpolitik has been the ideological godfather of Bilderberg for as long as anyone can remember. And he’s recently co-authored a book, The Age of AI, with Bilderberg steering committee member Eric Schmidt, the former head of Google, and this year’s Washington conference is noticeably rammed with AI luminaries, from Facebook’s Yann LeCun to DeepMind’s Demis Hassabis.

Bilderberg bryr seg neppe om hvilken form de globale omstillingene får. Det de bryr seg om er at de får kontrollen over de finansielle systemene også etter The Great Reset.

Her spiller selvsagt Big Tech en stor rolle.

And if the endgame is “Continuity of Government”, as the agenda suggests, that continuity will be powered by AI.

Whatever billionaire ends up making the software that runs the world, Bilderberg aims to make damned sure that it has its hand on the mouse.

Som underholdning kan de som ønsker det se Russel Brand gjennomgå dette temaet nedenfor.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.