Nesten 100 pund (45 kilo) ketamin, verdt 1 million dollar, ble beslaglagt av tollvesenet U.S. Customs and Border Protection (CBP) på Atlanta flyplass i en forsendelse fra Sverige i forrige uke. Stoffet kom med transportfly og er en rekordmengde av stoffet, ifølge CBP.

Ketamin er et legemiddel som blir brukt til narkose, smertelindring og behandling av depresjon. Som rusmiddel fås ketamin i pulverform, som typisk inntas ved sniffing. Det er også kjent som date rape drug eller voldtektsdop.

Etter at en rutinemessig røntgenundersøkelse ble gjort av en søppel-komprimator som skulle sendes til Colorado, la de merke til en uregelmessighet og fant flere brikker med hvitt pulver.

Etter å ha sjekket en annen forsendelse fylt med termoser, sa CPB-offiserer at termoskoppene hadde falsk bunn som også skjulte hvitt pulver.

Begge stoffene testet positivt for ketamin hydroklorid, et ikke-narkotisk stoff som ofte brukes som voldtektsdop eller partydop.

Stoffet, kjent på gata som Special K, brukes av medisinske fagfolk til å behandle psykiske lidelser, men overdoser kan være dødelige, skriver Fox News.

Clay Thomas, som er havnedirektør i Atlanta Area, sier at CBP finner narkotika og annet smuglergods skjult i et stadig skiftende utvalg av gjenstander.

Gateverdien for stoffet fra Sverige er beregnet til rundt 985.000 dollar. Tjenestemenn tror det skulle distribueres i byer over hele landet.

Nå må Sikkerhetsdepartementet – Department of Homeland Security – finne ut hvem som står bak de ulovlige stoffene, sier tollvesenet.

– Vi er ikke detektiver; vi finner stoffet og gir det til partnerne våre, og de vil videre undersøke hvem som er ansvarlig, sa betjent Jason Hawkins.

Myndighetene sier at de ulovlige stoffene vil bli ødelagt. Foreløpig er ingen arrestert i forbindelse med funnet, og etterforskningen pågår.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

tøtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.